Tomislav Tomić

Kalibar i za reprezentaciju

BiH,13.08.2016.Mostar,Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski - Sloboda 2 -0 Photo:Stojan Lasic
17.08.2016.
u 09:00

Kada se Tomislav Tomić prošle godine iz Grčke vratio u bh. nogomet, poznavatelji premijerligaškog nogometa znali su o kakvom je igraču riječ i kakve su njegove mogućnosti. Bilo je samo pitanje u kakvom je fizičkom stanju te koliko u danom trenutku može ponuditi na terenu. Čim je Tomić malo došao do daha i fizički se digao, pokazao je o kakvom je igraču riječ. Ipak, puno se od njega očekuje tek u ovoj sezoni, a ta očekivanja Tomić za sada lako ispunjava. Struka i navijači su u nekim utakmicama prošle sezone imali razumijevanja za njega, ali on je već na europskim utakmicama protiv Legije pokazao kvalitetu, piše Večernji list BiH.

Poboljšao igru u napadu

Tomić je do sada u prvenstvu odigrao svih pet utakmica i od starta je “motor”, pokretač momčadi Zrinjskog. U defanzivi je pravodoban, po potrebi dobro dozira agresiju, u napadu je također opasan, puno opasniji nego je bio u razdoblju dok je nastupao za Željezničar. Uglavnom, Tomić je igrom pokretao Zrinjski. U zadnjem kolu protiv Slobode ponovno je bilo tako, uz iznimku što je ovaj put Tomić zabio i pogodak. Upitan kako bi ocijenio svoju igru i igru svoje momčadi, kazao nam je:

- Što se tiče momčadi, za sada nam dobro ide. Prvi smo na ljestvici iako smo imali težak raspored, u kratkom vremenu smo igrali derbi za derbijem. Podbacili smo, po meni, jedino protiv Sarajeva, iako i sada tvrdim kako smo bolja momčad od njih, ali, eto, to taj dan nismo pokazali. Kada se sve zbroji i oduzme, nije loše, s tim da mi sigurno imamo prostora za napredak ako se u obzir uzme naš igrački kadar. Sada smo na prvom mjestu i glupo bi bilo kazati kako želimo išta manje od toga s obzirom na kvalitetu koju posjedujemo za ovu ligu - iskren je bio Tomić, koji je u globalu zadovoljan i svojom trenutačnom formom:

- Posljednjih nekoliko kola prošle sezone, europske utakmice i sada početak prvenstva igram, po meni, znatno bolje nego kada sam tek došao u Zrinjski. Imao sam razdoblje bez utakmica i to se definitivno osjetilo na mojoj formi kad sam tek došao u ovu momčad. Moja sadašnja forma je možda bolja nego prije, ali još nisam zadovoljan, smatram da mogu ponuditi puno više od ovoga što sada pružam. Sada imam više samopouzdanja i siguran sam kako igrački mogu još puno napredovati - samokritičan je bio veznjak plemića.

Želja poziv u reprezentaciju

Realno, Tomić igrački puno odskače od nogometa koji se igra u Premijer ligi. Upitan nada li se možda naći u krugu kandidata za dres reprezentacije BiH, Tomić je ponudio zanimljiv odgovor:

- Teško da u našoj ligi postoji nogometaš koji može odmah biti od koristi izborniku Baždareviću te odmah igrati u početnoj postavi reprezentacije BiH. Ipak, ako uzmem u obzir igrače iz domaće lige koji su ranije dobivali poziv, onda se i ja mogu nadati tome. Igram u prvaku države, radim na svojoj igri i nadam se da će netko i na mene obratiti pozornost. Meni ne preostaje ništa drugo nego svaku utakmicu igrati najbolje što mogu te igrački probati još više napredovati - zaključio je Tomić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije