Ministar komunikacija i prometa BiH

Jusko na godišnjoj konferenciji ITU Telecom World u Bangkoku

heh
15.11.2016.
u 11:45

 Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko sudjeluje na godišnjoj konferenciji ITU Telekom World 2016 koja se održava u Bangkoku. Konferenciji u Bangkoku prisustvuju predstavnici 120 zemalja.

Ova Konferencija predstavlja najveću svjetsku smotru posljednjih dostignuća u telekom industriji, na kojoj sudjeluju najveće svjetske kompanije iz ove oblasti. Glavna tema ovogodišnje konferencije je rast digitalne ekonomije i održivi razvoj.

Ministar Jusko imao je vrlo sadržajne i konstruktivne sastanke sa generalnim tajnikom ITU (Međunarodne telekomunikacione unije) Houlin Zhaoom i direktorom Ureda za razvoj telekomunikacija ITU Brahima Sanouom. Generalni tajnika Zhao u razgovoru sa ministrom Juskom obećao je svaku vrstu suradnje i pomoći ITU na polju razvoja telekomunikacionog sektora u BiH.

Direktor Sanou izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem delegacije BiH na ITU Telecom World 2016 u Bangkoku te je pozvao ministra Jusku na pripremni sastanak uoči svjetske telekomunikacione razvojne konferencije koji će se održati u Vilniusu u Litvaniji od 26. - 28. travnja 2017.

Sanou je ministra komunikacija i prometa BiH informirao da je njegov Ured spreman da asistira vlastima BiH kad je u pitanju poboljšanje zaštite ICT infrastrukture u Bosni i Hercegovini.

Ministar Jusko je istakao neophodnost podizanja stupnja osposobljenosti i kapaciteta sigurnosti te u tom svjetlu i potrebu uspostavljanja Nacionalnog CIRT tima.

Direktor Sanou je iskazao spremnost ITU-a da pruži pomoć BiH i Ministarstvu u uspostavljanju implementacije CIRT-a, odnosno Informatikog tima za brži odgovor kad je u pitanju cyber sigurnost.

Ovo je, naravno, samo prvi, mali korak za suradnju koja slijedi u budućnosti.

Ministar Jusko je u sklopu konferencije ITU sudjelovao i na ministarskom okruglom stolu fokusiranom na ulogu vlasti u rastu digitalne ekonomije.

U svom obraćanju ministar Jusko je naglasio važnost ulaganja u širokopojasnu infrastrukturu koja predstavlja krvotok snažne digitalne ekonomije.

„Biti građaninom svijeta, biti globalno konkurentan, biti povezan sa svim učesnicima, danas je odrednica bilo koje napredne nacionalne ekonomije kojoj je digitalna ekonomija ne dodatni oblik, već osnovni građevni element uspjeha društva. Upravo je to cilj i moje zemlje i njenih građana“, rekao je ministar Jusko.

Konferenciju ITU Telecom World 2016. otvorila je princeza Maha Chakri Sirindhorn, kćerka nedavno preminulog tajlandskog kralja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?