RASKOL U HDZ-u 1990

Josipović: Raguž se nije izdigao iznad osobnih interesa

josipovic
Foto: agencije
16.04.2014.
u 09:35

Većina članova HDZ-a 1990. ogorčena jer je SBŽ bio baza Martina Raguža

Odluka Martina Raguža i vodstva HDZ-a 1990. da ne ide na izbore na zajedničkoj listi Hrvatskog narodnog sabora donijela je velike probleme ovoj stranci. Uoči današnje sjednice Predsjedništva HDZ-a 1990. u Novom Travniku, županijski čelnici su na rubu napuštanja ove političke opcije. Svoje ogorčenje politikom koju vodi Raguž i njegovi najbliži suradnici iskazala nam je jučer i dužnosnica HDZ-a 1990. Slavica Josipović.

Osobni interesi

- Veliki broj članova Općinskih odbora HDZ-a 1990. u SBŽ-u, članova županijskog odbora stranke u srednjoj Bosni, vijećnika i dužnosnika na višim razinama iz SBŽ-a je razočaran stavom stranke, točnije, predsjednika Martina Raguža koji se nije uspio izdići iznad osobnog i stranačkog interesa. Prioritet je bio nacionalni interes i da se na idućim općim izborima izađe na zajedničkoj listi HNS-a na svim razinama - rekla nam je jučer Josipović. Dodala je kako je razočaranje tim veće jer je srednja Bosna bila baza Martina Raguža tijekom unutarstranačkih izbora. - Posebno nas žalosti to što je SBŽ Ragužu baza prilikom unutarstranačkih izbora bila središnja Bosna, a danas se ne sluša glas ovih ljudi. Svi znamo kakva je pozicija Hrvata u središnjoj Bosni i samo zajedničkim izlaskom ostvarili bi rezultate gdje bi mogli poslati jasnu poruku. To je trebalo uraditi zbog dolazećih ustavnih promjena, zbog ljudi koji su ginuli za svoj narod u SBŽ-u, ratne vojne invalide i one koji su godine proveli u haaškim sudnicama dokazujući svoju nevinost - poručila je Josipović. Ona je svjesna kako bi zbog ovakvih izjava mogla izgubiti stranačku poziciju, pa čak i članstvo u stranci. Slična sudbina bi mogla zadesiti i one članove HDZ-a 1990. koji razmišljaju kao naša sugovornica, a Josipović se nada kako će na cijelu situaciju reagirati i Hrvatski narodni sabor. - Smatramo da će Predsjedništvo HNS-a naći najbolji način, s obzirom da veliki broj nas koji želimo zajednički izlazak na izbore, tražimo rješenje ovog problema. Svi misle kako smo i mi protiv zajedničke liste HNS-a, ali to nije slučaj. Očekujemo od Predsjedništva HNS-a da iznađe najbolji modalitet kako bi se ova situacija riješila. Ne želimo da se ikada više dogodi pogreška koju su hrvatske stranke napravile kada su u pitanju lokalni izbori i biranje načelnika općina. HNS mora mobilizirati sve ljude koji žele zajedničku listu i s njima surađivati - smatra Josipović.

Ogorčenje u Vitezu

Na kraju dodaje kako su na trenutačno stanje posebno ogorčeni članovi HDZ-a 1990. u Vitezu. - U Vitezu još nitko nije izašao iz stranke, ali 20 članova OO HDZ 1990. Vitez, kao i predsjednici temeljnih ogranaka su nezadovoljni ovakvom odlukom vodstva stranke i razmatraju se eventualni potezi. Ne znam koji će potezi biti. Mi smo još članovi i dužnosnici HDZ-a 1990. U kojem će stranka pravcu ići ne znam, ja svoje obveze izvršavam i tako će biti sve dok se ne donesu neke odluke koje će to onemogućiti. Raskol u stranci ovisi o odlukama koje će donijeti vrh stranke - zaključila je naša sugovornica. Sigurno je kako će situacija biti jasnija već danas.

Ključne riječi

Komentara 6

KA
kankankan
11:40 16.04.2014.

Tolike godine nas je gurao pod tepih !

Avatar Izdajnik
Izdajnik
11:44 16.04.2014.

Sve za sebe Vidovic i Josipović sa debelom imovinom..a ko za svoj narod nepismeni lopovi..koga oni lažu..

NO
novabila
20:54 16.04.2014.

Ovu ženu treba maket iz političkog života Hrvatskog naroda nepismena,nekulturna,gazila bi preko leševa da dobije kakvu funkciju,ne podržavam Raguža jer čini veliku izdaju Hrvata ali ova žena je največi krivac što u Vitezu načelnik nije Hrvat.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije