Branimir Hrgota, napadač Borussije Mönchengladbach za Večernjak

“Još ne znam za koju bih reprezentaciju želio igrati”

hrgota
11.08.2014.
u 09:06

Sjajni napadač u doigravanju sa svojom momčadi igra protiv Sarajeva

U finalnom doigravanju za Europsku ligu Sarajevo će ugostiti bundesligaša Borussiju Mönchengladbach. Za tu momčad igra i naše gore list. Riječ je o Branimiru Hrgoti, rođenom u Zenici, a koji se u mladosti preselio u Švedsku.

Njegova je obitelj odselila u Švedsku gdje se Branimir počeo baviti nogometom. Nakon sjajnih igara u Jönköping Södri prešao je u Borussiju. Tamo već igra dvije godine, dosta je puta sjajnim igrama skrenuo pozornost na sebe. Sada bi mogao biti velika prijetnja za Sarajevo. Do Hrgote je Večernji list došao preko njegovog menadžera Mostarca Dražena Gilje.

Večernji list: Vaš klub uskoro igra utakmice sa Sarajevom. Kakvo je ozračje u vašoj momčadi, te što mislite o novom protivniku u Europi?

- Ozračje u momčadi je odlično, mislim kako nas je trener Lucien Favre sjajno pripremio za nadolazeću sezonu koja će biti izuzetno naporna, na tri fronte. Naravno da i ne pomišljamo da se nećemo plasirati u skupinu Europske lige. Ne želim ovim podcijeniti Sarajevo za čiju sam momčad čuo dosta lijepih stvari. Ali objektivno gledajući, mi smo jača momčad, kazao nam je Hrgota na početku razgovora. Malo su nas kroz pripreme poremetile ozljede, ali nijedna nije bila teže prirode pa se nadamo da to neće ostaviti traga na nama. U svakom slučaju, radujem se utakmici i dolasku u Sarajevo. Pozdrav bi uputio i svim ljubiteljima nogometa u BiH.

Večernji list: Tijekom pripremnog razdoblja ste zabili i nekoliko lijepih pogodaka. Jeste li zadovoljni svojom formom?

- Da, zabio sam na svakoj pripremnoj utakmici koju sam igrao najmanje jedan pogodak, tako da sam zadovoljan. Trener me stavljao na moju prirodnu poziciju, znaci u vrh napada, ja sam mu se odužio pogocima.

Večernji list: Imali se u tom razdoblju i jednu neugodnu ozljedu. U kakvom ste sad stanju?

- Imao sam ozljedu koju nisam dobio na terenu, već se dogodila na bizaran način poslije prijateljske utakmice, poslije Munchena 1860, na kojoj sam zabio dva gola. Pri odlasku u svlačionicu, izvrnuo sam zglob i morao pauzirati dva tjedna. Na moju sreću, to nije ostavilo većeg traga. Dokaz su i dvije utakmice poslije te ozljede i pogoci protiv Twentea i Atletio Bilbaoa.

Večernji list: Koje su vaše osobne ambicije u idućoj sezoni?

- Ambicije su velike. Ali neću o tome puno pričati jer sam i prošle godine imao sjajnu predsezonu, a malo sam igrao zbog svoje nepromišljenosti na utakmici protiv Darmstadtai i onog mog pokušaja “panenke”. Dobro se osjećam, imam sjajnog trenera koji vjeruje u mene, agenta Gilju koji brine o svemu i s kojim imam sjajan odnos, obitelj koja mi je velika podrška. Dakle, sve preduvjete da ovo bude sezona moje pune igračke afirmacije.

Večernji list: Igrač ste mlade reprezentacije Švedske, ali ste u prilici zbog svog podrijetla birati između tri reprezentacije, Švedske, Hrvatske i BiH. Za koga bi u budućnosti željeli zaigrati?

- Moja ambicija za sada je ustaliti se u Borussiji. Ako budem igrao redovito i dobro u svom matičnom klubu, mogu se nadati pozivima za neku seniorsku reprezentaciju. Iskreno, još se nisam odlučio koga izabrati, to ću pitanje ostaviti još neko vrijeme otvorenim. Kad i ako dođe to vrijeme donijet ću odluku.

Komentara 1

CO
cope
20:25 13.08.2014.

Kada nisi odlucio najbolje da te ne zovu ni u jednu jer ih mozes odbiti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije