Ante Budimir

Još jedna impresivna igra visokoga Žepčaka

07.02.2016.
u 07:00

Crotone je u 84. minuti gubio 1:2, Budimir izborio 11 m i isprovocirao crveni karton za 2:2, a u nadoknadi zabio za 3:2!

O Anti Budimiru pisali smo više puta posljednjih mjeseci, ali 191 cm visoki Žepčak (iz Ozimica), zaposlen na “radnom mjestu centarfor” u talijanskom Crotoneu, do prošloga kola vodećem na ljestvici Serie B, opet nas je natjerao uzeti “papir i olovku”.

Crotone je kolo ranije doživio poraz (1:2) kući protiv Perugie i prepustio prvo mjesto na ljestvici Cagliariju. Mediji su već pisali kako će “autsajderi” iz siromašne Kalabrie kliznuti niz ljestvicu...

Loš početak

Pogotovo što ih je u 25. kolu čekalo gostovanje kod Barija koji još ima izgleda izboriti doigravanje za Serie A. Na samom početku utakmice (3. minuta), Kalabrezi su veselo digli ruke u zrak jer im je Martella donio prednost od 1:0. Onda je Budimir više puta prijetio drugim pogotkom, ali je vratar Barija Garner odlično branio. U drugom poluvremenu domaći su izjednačili (Manor, 53.), pa poveli s 11 m (De Luca, 65.)... Pobjeda Barija činila se sigurna do 84. minute kada je Budimir izbio sam pred Garnera...Vrataru domaćih ostalo je samo srušiti ga. Tako je i učinio, pa je “nagrađen” crvenim kartonom, a za goste je suđen jedanaesterac koji je Torromino pretvorio u 2:2.

Skok na vrh

Na isteku druge minute nadoknade vremena Budimir je nakon udarca iz kuta pucao, Manor (koji je stao na vrata umjesto Garnera) odbio je loptu, ali opet na nogu Budimira. Crotone je poveo 3:2, a Bari više nije imao vremena bilo što učiniti. Ante Budimir, junak utakmice, našao se u zagrljaju suigrača i trenera Ivana Jurića, a Crotone je opet skočio na vrh Serije B:

- Pobijediti Bari u gostima je podvig jer Bari kući u pravilu igra najbolji nogomet kao domaćin. Zato smo ponosni na ovaj rezultat. Prvi smo, ali polako... Do kraja je još ogromnih 18 kola. Moramo biti jaki i ponizni, igrati utakmicu po utakmicu, javio nam je Ante odmah nakon završetka susreta, ali o zanimanju Juventusa i Arsenala za njega, po običaju, nije ni “zucnuo”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?