Američki potpredsjednik

Joe Biden stigao u iznenadnu posjetu Bagdadu

Joe
28.04.2016.
u 17:53

- Američki potpredsjednik Joe Biden je stigao danas u Bagdad u iznenadnu posjetu u trenutku kada Irak prolazi kroz političku krizu, koja bi mogla pogoditi borbu protiv grupe Islamska država (ISIL).

“Potpredsjednik je stigao u Irak, gdje će se sastati s iračkim službenicima da bi ohrabrio nacionalno jedinstvo i nastavak borbe protiv ISIL-a”, izjavio je američki potpredsjednik u priopćenju.

Ekstremistička grupa i dalje kontrolira prostrane dijelove iračke teritorije, od kojih i drugi grad po veličini Mossul, iako su iračke snage pomognute međunarodnom koalicijom Sjedinjenih Američkih Država vratile dio terena posljednjih mjeseci. Joe Biden će govoriti na sastancima s iračkim službenicima “o mjerama koje bi mogla preduzeti međunarodna zajednica da bi poboljšala ekonomsku stabilnost Iraka” u kontekstu snažnog pada cijena nafte, precizirao je isti izvor.

Radi se o najvažnijoj američkoj posjeti Iraku nakon dolaska potpredsjednika Joea Bidena u ovu zemlju 2011. godine. Jedan američki službenik je rekao da je Joe Biden stigao u trenutku turbulencija za Irak dok premijer Hajder el-Abadi pokušava već nekoliko tjedana da parlament usvoji novu vladu sastavljenu od tehnokrata koji će moći, prema njemu, voditi na efikasniji način krucijalne reforme u borbi protiv korupcije.

U utorak, tijekom burne sjednice, parlament je odobrio samo dio predloženih kandidata, navela je novinska agencija AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?