HNŽ

Jerki Pavličeviću mjesto ravnatelja Fonda za okoliš

lasic
Stojan Lasić
29.06.2012.
u 11:00

Vlada je jučer odlučila kako osnovice za obračun plaća i toplog obroka za srpanj ostaju na istoj razini kao i mjesec prije

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije boravila je jučer u radnom posjetu općini Stolac, gdje je i održala svoju 23. sjednicu. Prije početka sjednice, članovi Vlade, zajedno s načelnikom općine Stolac Stjepanom Boškovićem i njegovim suradnicima, obišli su ustanovu Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba Stolac te se na licu mjesta i kroz razgovor s v. d. ravnatelja Nikicom Markićem i v. d. predsjednika Upravnog odbora Mehmedom Dizdarom upoznali s problemima vezanima uz početak rada ove ustanove.

Izvješće

Na sjednici koja je održana u zgradi općine Stolac, Vlada je upoznata sa svim aktivnostima koje Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi, u suradnji s općinom Stolac, poduzima kako bi se Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba, čim prije, u potpunosti stavio u funkciju. Ministar Mladen Bošković kazao je kako su učinjene značajne aktivnosti i stvorene pretpostavke, da se svi prijepori i nesuglasice koje su, očigledno, postojale između županije i općine Stolac otklone, te da je, kroz zajedničke napore Vlade, Ministarstva i Općine, realno očekivati da ova ustanova do kraja godine ili, najkasnije u prvoj polovici sljedeće, započne s radom u punom kapacitetu.

U nastavku sjednice, Vlada je razmotrila nekoliko točaka vezanih uz rad Ministarstva financija, te usvojila odluke o utvrđivanju visine osnovice za isplatu plaća i visine naknade za topli obrok svim korisnicima proračuna Hercegovačko-neretvanske županije za mjesec srpanj 2012. godine, odluku o isplati naknade za korištenje godišnjeg odmora, kao i još nekoliko odluka koje su potrebne kako bi se aktivnosti Ministarstva financija uskladile sa Zakonom o izvršenju proračuna.

Imenovanja

Vlada je, također, donijela odluku o utvrđivanju kriterija za imenovanje u upravna vijeća zdravstvenih ustanova u vlasništvu HNŽ-a. Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila i odluku o imenovanju Jerke Pavličevića za privremenog ravnatelja Fonda za okoliš, te odluku o imenovanju privremenog Upravnog odbora ovoga fonda. Također, Vlada je donijela rješenje o izmjeni Rješenja o imenovanju koordinatora za razminiranje, kojim se Eugen Ćubela imenuje za koordinatora za razminiranje na području HNŽ-a. Na kraju su još jednom pozvani svi da se odazovu akciji darivanja krvi 4. srpnja u Vladi HNŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?