Završni koncert

Jedna o najdarovitijih glazbenica Lucija Zovko diplomom je okrunila svoj veliki glazbeni talent

BiH; 23.11.15. Mostar;Kosaca,  Diplomski koncert Lucije Zovko Snimio:Stole Lasic
25.11.2015.
u 06:30

Diplomirala je u klasi docentice Jadranke Garin Borović, gostujuće profesorice u Mostaru

Jedna od najtalentiranijih glazbenica Hercegovine Lucija Zovko održala je u ponedjeljak svoj diplomski koncert.

Pred brojnom publikom u Galeriji kraljice Katarine Kosače Lucija se predstavila u pravom svjetlu, onakva kakvu su je navikli gledati na njezinim brojnim nastupima. Diplomantica sa studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru diplomirala je u klasi profesorice Jadranke Garin Borović, docentice na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu te vanjske suradnice Odjela glazbene umjetnosti u Mostaru.

Na programu su se našla djela J. S. Bacha, R. Schumanna i S. Rahmanjinova. Lucija Zovko rođena je u Mostaru 1991. godine. Osnovnu školu završila je u Pologu, a opću gimnaziju u Širokom Brijegu. Usporedno s klasičnim završava osnovnno i srednje glazbeno obrazovanje, smjer klavir, u Glazbenoj školi u Širokom Brijegu. Dobitnica je prve nagrade na 9. natjecanju učenika i studenata glazbe FBiH u Livnu 2006. Godine 2010. upisuje se na studij glazbene umjetnosti, smjer klavir, Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, u klasi docentice Jadranke Garin Borović.

Uz koncerte u organizaciji obrazovnih institucija, već godinama nastupa kao pijanistica ili pjevačica na raznim umjetničkim događanjima te u više navrata i u pratnji Simfonijskog orkestra Mostar. Bila je dugogodišnja prevoditeljica liturgijskog pjevanja u rodnoj župi Polog te voditeljica malog i velikog župnog zbora "Anđeoski zvuci". Sada istu ulogu ima i u tek osnovanoj župi sv. Tome na Bijelom brijegu u Mostaru.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije