prva liga fbih

Jedinstvo drži vrh, prate ga Bratstvo i Sloboda

GOŠK
Zoran Grizelj
22.10.2013.
u 11:02

Troglav kao domaćin u Bugojnu tri puta lovio prednost Branitelja, na kraju golijade bodovi podijeljeni (3:3)

Odigrano je još jedno za “federalce” tipično, odnosno domaćinsko kolo. Jedini bod koji su “upabirčili” gosti osvojio je Barnitelj protiv Troglava (3:3). S tim da su Livnjaci umjesto na svojim Zgonama Mostarce ugostili na bugojanskom Jakliću.

Ostali na dnu

Naime, Troglav nije otklonio nedostatke na svom stadionu, pa mu je Nogometni savez Federacije BiH do daljnjega zabranio tamo igrati. Livnjacima je bod isti kao i poraz – ostali su na posljednjem mjestu s malim izgledima uskoro ga napustiti. Jedinstvo je u Bihaću teže nego se očekivalo svladalo Budućnost (1:0). Bišćani su poveli do odmora, a nakon što su ostali s igračem manje (isključen Kovačević) do kraja su grčevito čuvali prednost za ostanak na vrhu ljestvice. Derbi kola igrao se u Gračanici. Gošk je prvi došao u vodstvo, ali je na kraju Bratstvo preokrenulo rezultat i slavilo 2:1. Proljetos je Rudar slavio na Tušnju (2:0), ovaj put Sloboda je uzvratila 2:1 pobjedom i zadržala realne izglede za jesenski naslov. Čapljina je na Bjelavama s tijesnih 1:0 svladala Gradinu, najveće negativno iznenađenje jeseni. Mladost je zabilježila drugu prvenstvenu pobjedu protiv Orašja (3:1).

Minimalni izgledi

Ipak, Dobojlijama su izgledi za bijeg s dna minimalni, osim ako nekim čudom ne počnu osvajati bodove i u gostima. Jer, do sada su “na strani” imali četiri nastupa i isto toliko poraza. Nakon uvjerljive 4:0 pobjede protiv sve slabije Iskre, Igman je uhvatio priključak s momčadima iz sredine ljestvice. Radnički je uz puno muke svladao Podgrmeč (1:0), iako su gosti jedva skrpali momčad, a na klupi su imali samo jednog pričuvnog igrača. Poredak nakon 10. kola: Jedinstvo 24, Bratstvo 23, Sloboda 22, Rudar 18, Branitelj, Gošk, Čapljina i Orašje po 16, Radnički 13, Budućnost, Podrgrmeč i Igman po 10, Gradina i Iskra po 9, Mladost 8, Troglav 5 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije