Vitez - Mladost 1:1

Jedan bod za svaki klub najpravedniji je rezultat utakmice

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
01.08.2016.
u 09:00

Po teškom i vrućem vremenu, u tvrdoj, pravoj prvenstvenoj utakmici, Vitežani nisu uspjeli pobijediti čvrste goste i tako i dodatno oplemeniti bod osvojen u prošlom kolu kod Širokog Brijega. Neodlučan rezultat je i najpravedniji, iako i pobjeda jedne ili druge momčadi ne bi bila nezaslužena.

Gosti agilniji

Prvih dvadesetak minuta utakmice gosti su bili agilniji, borbeniji, oštriji i opasniji i tek sredinom poluvremena do “daha” je došla domaća momčad. U dva navrata Kokot i Dedić bili su u izglednim prilikama za postizanje gola. No u prvom slučaju vratar Mladosti je dobro intervenirao, izbacio loptu u korner, dok je snažni udarac Dedića završio pored gola. U 20. minuti sa 17 metara snažno i precizno je šutirao Brkić, a Tirić dobrom intervencijom loptu izbacio u korner. U 38. minuti igrači Viteza i gledatelji burno su reagirali tražeći jedanaesterac zbog igranja rukom u svom šesnaestercu jednog igrača Mladosti. Sudac ništa nije svirao i, čini se, pogriješio je i oštetio domaću momčad.

Od prve minute nastavka susreta Vitežani su krenuli odlučnije, zaigrali agresivnije i bolje i već u 47. minuti malo je nedostajalo da dođu u zasluženo vodstvo. Naime, spašavajući svoju mrežu ispred Livančića jedan obrambeni igrač Mladost zamalo je promašio vlastitu mrežu. Šest minuta kasnije, u 53. minuti, Dedić je u priliku “gurnuo” Livančića, a on, pomalo brzopleto, s dvadesetak metara šutirao slabo i pored gola.

U vrijeme bolje igre Viteza gosti su došli u vodstvo. U jednoj bezopasnoj situaciji, u 66. minuti, Sadiković je nepotrebno, ili je bolje reći nespretno, pokušao vratiti loptu vrataru Tiriću koji je nije uspio zahvatiti glavom i izbaciti je iz svog šesnaesterca, lopta je došla do Rizvanovića koji je, ni kriv ni dužan, lakoćom poentirao za vodstvo svoje momčadi. Samo dvije minute kasnije Rizvanović je bio u prilici i riješiti utakmicu, ali je vratar Tirić izvrsnom intervencijom spasio svoju mrežu. U tim trenucima činilo se da se igra Viteza raspala, da su Vitežani na rubu poraza, a onda, u 77. minuti uspjeli su poravnati omjer. Naime, nakon prekida iskosa s lijeve strane, Dedić je lijepo ubacio pred gol Mladosti, a u buketu igrača najviši i najspretniji bio je Varupa koji je glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog, inače dobrog, Hadžića.

Opreznija igra

Do kraja susreta igralo se nešto opreznije, neorganizirano i rastrgano, a u samom finišu susreta Vitežani su izbjegli poraz nakon izvrsne obrane vratara Tirić. Naime, obrana Viteza je izigrana i sam prema Tiriću je krenuo opasni Rizvanović, s ruba šesnaesterca je vrlo dobro šutirao, a iz gornjeg desnog kuta Tirić je loptu izbacio u korner.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije