Nakon 22 izdanja

Jazz Fest Sarajevo prestaje s radom u 2018.

18.01.2017.
u 07:00

Jedna od najznačajnijih glazbenih manifestacija, ne samo u BiH već i šire, Sarajevo Jazz Fest Sarajevo svoje posljednje izdanje imat će u studenome 2018. godine.

Publika koja voli istinske glazbene vrijednosti tako će ostati uskraćena za jedan od rijetkih događaja na kojem su mogli uživo gledati svjetske glazbene velikane.

- Razlozi zbog kojih smo osnovali festival i 20 godina ustrajavali, umjetnički beskompromisno, unatoč okolnostima, postali su razlozi zbog kojih ćemo prestati s radom – stoji u nejasnoj izjavi organizatora ovog festivala koji nisu do kraja javnosti objasnili zbog čega se gasi festival za čije se koncerte uvijek tražila ulaznica više. Ipak, najavljuju da će uskoro publici ponuditi više informacija o razlozima ove odluke, koja je konačna, kao i detalje o programima iduća dva izdanja festivala koji će “u skladu s njihovom tradicijom izvrsnosti biti najbolji i najuzbudljiviji festivali koje smo ikada organizirali”.

Podsjetimo, na ovom festivalu do sada su sudjelovali sljedeći umjetnici: Joe Zawinul, Dave Holland, Jack De Johnette, Charlie Haden, John Scofield, Anouar Brahem, Dhafer Youssef, Richard Bona, Bojan Z, Nils Petter Molvaer, Reggie Workman, Vienna Art Orchestra, Jon Hassell, Roscoe Mithcell, Wadada Leo Smith, Steve Coleman, Joachim Kuhn, Joao Bosco, Gonzalo Rubalcaba, Richard Galliano, Renaud Garcia Fons, Henry Texier, Louis Sclavis, John Patitucci, John Mclaughlin, Omar Hakim i dr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?