Čitluk

Javni natječaj za prijedloge za dodjelu javnih priznanja Općine

01.03.2016.
u 07:49

Prijedlozi se mogu podnositi do 6. travnja, a priznanja će se uručiti na Dan općine, 24. svibnja

OV Čitluk imenovao je sedmeročlano Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja općine Čitluk u sastavu: Marin Radišić (predsjednik), Ivo Jerkić (zamjenik), Jakov Stojić, Mate Miletić, Borislav Šimović, Pero Petrušić i Ivan Sivrić. Javna priznanja već nekoliko godina tradicionalno se dodjeljuju zaslužnim pojedincima i ustanovama na svečanoj sjednici OV-a za Dan općine, piše Večernji list BiH.

Budući da se Dan općine Čitluk obilježava 24. svibnja, Povjerenstvo je raspisalo javni natječaj u kojem se pozivaju sve zainteresirane fizičke i pravne osobe, građani, gospodarska društva, općinska tijela i radna tijela, vjerske zajednice te ovlaštena tijela udruga i ustanova, za podnošenje prijedloga za dodjelu općinskih javnih priznanja.

Natječajem je precizirano kako se Povjerenstvu mogu podnositi prijedlozi za dodjelu četiri kategorije:

Počasni građanin općine Čitluk, Nagrada općine Čitluk za životno djelo, Godišnja nagrada općine Čitluk i Zahvalnica.

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja mogu se podnositi za istaknute pojedince i za pravne osobe koje su zaslužne za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj i ugled općine.

Natječajem je predviđeno da predloženi pojedinci trebaju biti oni koji su svojim kontinuiranim radom iz pojedinih područja dali izniman doprinos u promicanju i koji u svojoj radnoj i životnoj sredini uživaju ugled uzorna radnika i stručnjaka, čestita čovjeka i građanina te koji su svojim djelima i nastupima iskazali veliku humanost i rad za sveopće dobro ili su sudjelovali u spašavanju ljudskih života.

Predložene pravne osobe trebaju biti one koje su ostvarile iznimne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom gospodarskom i društvenom razvoju te dale doprinos promicanju njezina ugleda.

Uz suglasnost predlagatelja, Povjerenstvo zadržava pravo da može predložiti drugu vrstu javnog priznanja u odnosu na podneseni prijedlog.

Prijedlozi se mogu podnositi zaključno do 6. travnja na adresu Općine Čitluk.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?