Čudo arhitekture

Japanci grade najviši toranj na svijetu od 1.700 metara

 Sky Mile Tower
07.02.2016.
u 11:25

Novo čudo arhitekture koje Japanci namjeravaju izgraditi trebalo bi biti visoko oko 1.700 metara, i biti dovoljno za 55.000 ljudi

U prijestolnici Tokiju Japanci planiraju izgraditi najvišu zgradu na svijetu, čak duplo višu od Burj Khalife, trenutno najviše zgrade na svijetu, koja ima 828 metara. 

Novo čudo arhitekture koje Japanci namjeravaju izgraditi trebalo bi biti visoko oko 1.700 metara, i biti dovoljno za 55.000 ljudi. Izgradnja te zgrade planirana je u jugoistočnom dijelu Japana. 

Kako prenosi Architectural Digest planirana zgrada bi se trebala zvati "Sky Mile Tower", imat će šesterosatnu osnovu i bit će okružena vještačkim jezerima, koja će imati funkciju zaštite Tokija od poplava, ali bit će i dom za pola milijuna ljudi.

Glavni dizajneri i arhitekte ove zgrade bit će tvrtke Kohn Pedersen Fox i Leslie E. Robertson. Završetak izgradnje planiran je do 2045. godine. Na vještačkim otocima planirana je izgradnja vjetroelektrane, postavljanje solarnih panela i farme algi, što bi trebalo biti dovoljno za proizvodnju električne energije, prenosi Klix. 

U kompleksu zgrade planirana je izgradnja svih neophodnih pratećih objekata, poput trgovačkih centara, restorana, hotela, biblioteka, zdravstvenih klinika i drugih objekata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije