program EU ProLocal

Jablanica, Tomislavgrad i Posušje rješavaju problem otpada na Blidinju

blidinje
29.03.2017.
u 08:38

U okviru projekta međuopćinske suradnje EU ProLocal, koji se financira sredstvima Europske unije, na Blidinju je održana radionica na kojoj su predstavljene opće informacije o međuopćinskoj suradnji kao smjernice za pisanje projekata.

S obzirom da će kroz program EU ProLocal krajem mjeseca biti objavljen poziv za međuopćinsku suradnju, to je bio idealan uvod za rješavanje identificiranih problema na području Blidinja kroz taj vid suradnje, priopćeno je iz Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu (REDAH).

Na radionici je zaključeno da će se u sljedećih dva tjedna inicirati sastanak načelnika općina Jablanica, Tomislavgrad i Posušje s ciljem pronalaženja modela za zbrinjavanje otpada i dogovora o suradnji kroz projekte kojima će se aplicirati na spomenuti poziv.

Sastanak je organiziran u okviru suradnje REDAH-a s programom za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj EU ProLocal, koji se financira sredstvima Europske unije, a implementira ga njemačka agencija GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit).

Cilj suradnje je gospodarski razvitak područja Blidinja te jačanje konkurentnosti poslovnih subjekata toga područja u sektoru turizma.

Radit će se na pozicioniranju Blidinja kao turističke destinacije, kao i potpori poslovnim subjektima s tog područja u njihovom razvitku kroz promidžbu turističkih proizvoda prema ekološkim standardima te poboljšanje kvalitete i zaštitu okoliša.

Također, radit će se na jačanju formalnog i neformalnog umrežavanja dionika u lancu vrijednosti ovoga područja radi prijenosa znanja, kao i suradnji između javnog i privatnog sektora za provedbu zajedničkih razvojnih inicijativa neophodnih za razvoj turizma te identifikaciji dodatnih prodajnih kanala na temelju analiza tržišta, priopćeno je iz REDAH-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?