SIPA

Izvještaj protiv Selimovića i Vranja zbog ratnih zločina

himzo
Foto: VL FOTO
01.03.2014.
u 10:10

Osim Selimovića, prijavljeni su i nedavno smijenjeni načelnik Sektora policije Federalne uprave policije Edin Vranj i još 11 osoba, a od 13 osoba prvoosumnjičeni je Selimović, a drugoosumnjičeni Vranj

Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ podnijela je Tužiteljstvu BiH izvještaj protiv direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u ostavci Himze Selimovića zbog ratnog zločina nad Srbima na području Goražda, saznaje "Glas Srpske" od izvora bliskog Tužiteljstvu.

Osim Selimovića, prijavljeni su i nedavno smijenjeni načelnik Sektora policije Federalne uprave policije Edin Vranj i još 11 osoba, a od 13 osoba prvoosumnjičeni je Selimović, a drugoosumnjičeni Vranj. 

Izvor ovog lista pojašnjava da su tijekom napada vojnih i policijskih snaga koje su pripadale Armiji BiH u mjestu Strmica, Međeđa i drugim mjestima sa tog područja, a kasnije u zgradi goraždanskog ZOIL-a, Selimović i Vranj zajedno sa ostalim pripadnicima Armije sudjelovali u psihičkom i fizičkom maltretiranju Srba. 

Izvor dodaje da su oni, prema izjavama svjedoka, u razdoblju od siječnja 1993. do listopada 1994. godine sudjelovali u različitim torturama, fizičkim i psihičkim zlostavljanjima zarobljenika Vojske Republike Srpske i civila srpske nacionalnosti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije