Široki Brijeg

Izvješće načelnika u formi videoprojekcije

Sjednica
10.08.2013.
u 11:52

Priznanja dodijeljena posthumno Juri Banožiću, te Gimnaziji, Stolariji Zovko, tvrtki Hering i Vicepostulaturi “Fra Leo Petrović i 65 subraće”

Na početku svečane sjednice OV koja je održana u povodu Dana općine Široki Brijeg nazočne je pozdravio predsjednik OV Vinko Topić. Topić je govorio o radu OV u vremenu od konstruiranja do danas.

- U proteklih 10 mjeseci donesene su brojne odluke zaključci i rješenja, a ja bih izdvojio donošenje odluke o pokretanju postupka proglašenja općine Široki Brijeg gradom. Ova odluka predstavlja prvi korak u postupku donošenja zakona kojim će biti regulirani svi detalji oko uspostave grada Širokog Brijega - kaže Topić. Izvješće o radu načelnika Mire Kraljevića prikazano je u formi 15-minutne videoprojekcije.

Brojni projekti

Prikazani su infrastrukturni projekti koji su u tijeku, ali i projekti koji se planiraju raditi u budućnosti. Istaknuta je odlična suradnja s gospodarstvenicima, potpora projektima u MZ, ali i potpora radu kulturnih i sportskih udruga. Kraljević je dodao da Široki Brijeg u budućnosti očekuje izrada strategije razvitka, općinskog prostornog plana, kao i detaljnog plana Duhanske stanice, te nastavak realizacije započetih projekta. - Želja mi je da Široki Brijeg otvarajući vrata drugima i drukčijima ostane na 1. mjestu kao što glasi slogan općine - rekao je predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić obraćajući se nazočnima. Javna priznanja zlatna plaketa “Grb općine Široki Brijeg“ dodijeljena su posmrtno Juri Banožiću, djelatniku JKP Čistoća, Gimnaziji fra Dominika Mandića, Stolariji Zovko, tvrtki Hering i Vicepostulaturi “Fra Leo Petrović i 65 subraće“. U ime dobitnika priznanja nazočnima se obratio fra Miljenko Stojić. Nazočne su pozdravili i širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić, generalni konzul RH u Mostaru Velimir Pleša i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić. Položen je vijenac i zapaljena svijeća na Trgu širokobrijeških žrtava.

Otvorena knjižnica

Uz ostale, sjednici su bili nazočni i predstavnika Udruga proisteklih iz DR, fratara, te Slavica Karačić, veleposlanica BiH u Vatikanu... Presijecanjem vrpce načelnik Kraljević i predstavnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH Žana Ćorić svečano su otvorili Narodnu knjižnicu i čitaonicu koja se nalazi na Trgu Gojka Šuška.

- Ulaganje u znanje je ulaganje u budućnost, pa mi stoga čini posebno zadovoljstvo u ime Ureda otvoriti Narodnu knjižnicu u čijoj obnovi je sudjelovala Vlada RH - rekla je Žana Ćorić, glasnogovornica Državnog ureda RH za Hrvate izvan Hrvatske. Nazočne su pozdravili i načelnik Kraljević i Ante Ćužić, ravnatelj JU Narodna knjižnica, koji je zahvalio svima koji su pomogli u renoviranju i obnovu knjižnice i čitaonice. Prostor knjižnice blagoslovio je širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?