SEHA liga

Izviđač ispustio veliku priliku protiv trofejnog suparnika

29.09.2016.
u 08:00

Dosta sličnosti bilo je u utakmici između Izviđača CO i PPD Zagreba 26:28 (15:17) s utakmicom koju su skauti prije desetak dana odigrali protiv Celja PL, također u Ljubuškom. Trofejni, favorizirani suparnik se nudio, Izviđač priliku nije iskoristio i sada je tamo gdje jest, na začelju bez bodova.

Iskustvo vratara

Istina, realisti su takvo što još uoči početka SEHA Gazprom lige predviđali, međutim, ostaje žal za propuštenim. Sigurni smo da je Izviđač poslije poravnanja 19:19, bravurom Marija Pavlaka u četrdesetoj minuti, istrčao dvije kontre, veliki Zagreb bio bi na plećima. Međutim, za takav udar skauti unatoč silnoj borbenosti i talentu pojedinih igrača, nemaju iskustva i moći. S druge strane, kada se rezultat lomio, Ivan Stevanović, vratar Zagreba, pokazao je što znači iskusan vratar. Dok se uzdrmani hrvatski prvak tražio, Stevanović skida dva sedmerca i dva zicera, što je dalo prostora njegovim suigračima da se vrate u igru, održavaju prednost od pogodak, dva, najviše četiri, 22:26, u 53. minuti. U tih desetak minuta sabila se sva zbilja odnosa snaga između skauta i trofejnih klubova kao što je Zagreb, a prije njega i Celje. Na obje utakmice Izviđač se nije predavao do posljednjeg daha, što je potvrda konstatacije da je imao “streljiva” za pobjedu samo da su se karte malo drukčije posložile. Tu prije svega mislimo na loš ulazak u utakmicu i 1:5 u šestoj minuti, uz pet obrana Stevanovića. Zbog početnog zaostatka Izviđač je protiv Zagreba praktično cijenu utakmicu bio u defanzivi, stižući rezultat gubio je snagu, a na kraju i utakmicu. Naš je dojam da se Zagreb baš kao prije njega Celje mogao iznenaditi, ali skauti za to nisu imali mudrosti, što podrazumijeva i minimum pogrešaka, pa su sada tu gdje jesu – na začelju. Mlađahnim skautima od svega je ostao samo “umjetnički dojam”, ali od toga se ne živi nego od bodova. Šteta ne samo za mladu momčad nego i za tribine, protiv Zagreba bile su punije nego protiv Celja, blizu 4000 duša, što je s obzirom na vrijeme igranja – 17 sati, pravi presedan.

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba, nakon utakmice je rekao:

- Iskreno moram čestitati domaćinu na igri i ambijentu, bio je uistinu veličanstven. Kolega Grbavac sigurno ne može biti zadovoljan ishodom, presudilo je naše iskustvo u odlučujućim trenucima. Znao sam kako neće biti laka utakmica, Izviđač je nesretno izgubio od Celja, mi još nismo u pravoj formi, nedostaje nam još puno toga. Na kraju, najvažnije je da smo osvojili dva boda.

Zahvala navijačima

Zdenko Grbavac, trener rukometaša Izviđača CO, na kraju susreta je izjavio:

- Ja bih kolegi Vujoviću zahvalio na korektnoj izjavi, teško je biti pribran kad se izgubi. Naši igrači dali su sve od sebe, hvala publici, ponovno smo pali u završnici, nismo uspjeli utakmicu preokrenuti u svoju korist. Nadam se da će nakon igre doći i rezultati i da nas publika neće napustiti.

Rukometaš PPD Zagreb Josip Ereš imao je svoje mišljenje nakon ove utakmice:

- Dobro smo otvorili utakmicu, u početku Izviđač nije uspijevao organizirati napad, a kasnije se igra razvila. Presudilo je veliko iskustvo Zagreba u ovako teškim utakmicama. Kod domaće momčadi Josip Čutura, igrač Izviđača CO, prvo je čestitao svojim protivnicima:

- Čestitke Zagrebu na pobjedi, mojim suigračima na zalaganju. Dobro smo igrali, ali pred kraj utakmice nismo imali dovoljno koncentracije, uz to - Stevanović je skinuo dva, tri zicera, što je Zagrebu donijelo prednost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije