Petrov primio Wigermarka

Petrov: Izmjene izbornog zakona će doprinijeti političkoj stabilnosti BiH

petrov
20.02.2017.
u 12:56

Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u ponedjeljak posebnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnara Wigermarka. Sastanku je nazočio i predsjednik Odbora za europske poslove Ivan Domagoj Milošević.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o ukupnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini s posebnim osvrtom na proces integracije BiH u Europsku uniju. Kao najvažnije buduće političke procese u BiH posebni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnar Wigermark izdvojio je izmjenu izbornog zakona te nastavak procesa za stjecanje članstva u EU-u. Istaknuo je vrlo važnu ulogu Republike Hrvatske na europskom putu BiH te dodao kako RH kao članica Europske unije ima još uvijek vrlo svježa i značajna iskustva iz procesa pristupanja koja može ponuditi BiH. Osim toga, Hrvatska ima vrlo značajnu ulogu i u okviru održavanja sigurnosti i stabilnosti na području cijele regije, zaključio je Lars-Gunnar Wigermark.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov osvrnuo se na nedavni službeni posjet BiH te je još jednom ponovio kako Hrvatska daje snažnu podršku Bosni i Hercegovini na putu prema Europskoj uniji u tehničkom i stručnom smislu. - Izmjene izbornog zakona, socijalne i gospodarske reforme te nastavak puta prema članstvu u EU-u sigurno će doprinijeti političkoj stabilnosti kako BiH tako i cijele regije, kazao je Petrov.

Predsjednik Odbora za europske poslove Ivan Domagoj Milošević osvrnuo se na negativan trend odlaska građana BiH, posebice mladih u inozemstvo zbog potrage za poslom i boljim ekonomskim uvjetima, što se vrlo negativno reflektira i na smanjenje populacije Hrvata. Sugovornici su reformu ekonomskog sustava također istaknuli kao važan aspekt ukupnog reformskog procesa BiH, priopćeno je iz Hrvatskog sabora RH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?