BANJA LUKA:

Izgorjela dva skladišta, šteta 100.000 KM

požar
01.11.2016.
u 16:07

Veliki požar izbio je jutros u firmi “Drvo Jorgić” u Brankovcu kod Banje Luke. Srećom tom prilikom nitko nije povrijeđen, ali je u skladištu pričinjena velika šteta koju je vlasnik Jelenko Jorgić procijenio na oko 100.000 KM.

Požar je izbio oko pet sati ujutro i pretpostavlja se da ga je izazvalo varnjičenje iz peći na drva, koja se nalazi u kuhinji unutar radionice. Navodno je žar iz peći zapalio parket i vatra se brzo proširila na ostatak radionice, zahvativši i mašine koje se koriste za proizvodnju namještaja i stolarije, prenosi Avaz.

– Kada sam se probudio čuo sam nekakvo pucketanje. Izašao sam ispred i vidio dim i plamen u skladištu u kome je bilo dosta završenih vrata i prozora – ispričao je Jorgić.

On kaže da je sa suprugom, pomoću kišnice, krenuo da gasi požar, a u pomoć je pozvao i svog brata. Ubrzo su došli i vatrogasci Vatrogasne brigade Banja Luka koji su sa šest vozila i 14 ljudi uspjeli da lokaliziraju požar. Nažalost, unutrašnjost skladišta je potpunosti izgorjela, ali je spriječeno širenje požara na stambeni dio objekta u kojem boravi obitelj Jorgić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?