predsjedatelj predsjedništva Bih

Izetbegović primio veleposlanicu Kine

bakir
30.08.2016.
u 17:59

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je veleposlanicu Narodne Republike Kine Chen Bo.

Sugovornici su zajednički ocijenili da su bilateralni odnosi dviju zemalja dobri, uz tendenciju njihovog daljeg unaprijeđenja, osobito u oblasti ekonomske suradnje.

Veleposlanica Kine je ukazala na važnost skorijeg zaključivanja ugovora između kineske i bosanskohercegovačke strane za izgradnju Bloka 7 TE Tuzla, potvrdivši još jednom svoje osobno ubjeđenje u perspektivnost samoga projekta, te da je za Kinu to zasigurno najveći projekt u odnosima sa BiH u tekućoj godini.

Predsjedatelj Izetbegović je kazao da BiH raduje nastavak snažnog razvoja i ekonomskog rasta Kine, ističući da je ambasadorica Bo svojim naporima doprinijela da trenutni odnosi Kine i BiH budu na zavidnoj razini.

Izetbegović je također pozdravio skorije zaključivanje ugovora o izgradnji Bloka 7 TE Tuzla, s uvjerenjem da je to početak još snažnije zajedničke suradnje na realizaciji infrastukturnih projekata.

Izrazio je zadovoljstvo po pitanju napretka BiH u pravcu europskih integracija, zatraživši od ambasadorice Bo da svojim uticajem doprinese da ti uspjesi ne budu zasjenjeni "antiustavnim djelovanjem vlasti u RS-u na provođenju najavljenog referenduma", priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Veleposlanica Bo je istakla da kineske vlasti pažljivo prate razvoj situacije u BiH, te da će Kina bezuvjetno ostati privržena očuvanju teritorijalnog integriteta i cjelovitosti BiH i nastaviti da se zalaže za stabilnost u BiH, naglasivši da će to stajalište ostati nepromijenjeno i biti osnova u daljoj međusobnoj suradnji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije