Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Izetbegović primio akreditivna pisma nove veleposlanice Bugarske u BiH

Bakir
05.10.2016.
u 14:45

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je danas akreditivna pisma novoimenovane veleposlanice Republike Bugarske u Bosni i Hercegovini Avgustine Tzvetkove-Karabasheve. 

Kako je priopćeno iz Predsjedništva BiH, tijekom predaje akreditiva izraženo je zadovoljstvo bilateralnim odnosima BiH i Republike Bugarske, koji su tradicionalno veoma dobri i bez otvorenih pitanja.

Sugovornici su izrazili podršku daljem unapređenju bilateralnih odnosa, posebno ekonomske suradnje. Istaknuto je da je potrebno unaprijediti suradnju dviju zemalja na regionalnom planu.

Razmatrano je održavanje poslovnog foruma kao dobre prilike za bolje upoznavanje privrednika BiH i Bugarske, te promociju bosanskohercegovačkih proizvoda i projekata iz oblasti privrede.

Sugovornici su istakli mogućnost zajedničkog djelovanja u oblastima infrastrukture, turizma i energetike, kao i mogućnost ulaganja u mala i srednja preduzeća iz različitih sektora, interesantnih potencijalnim investitorima iz Bugarske.

Ocijenjeno je da postoji prostor za intenziviranje razmjene posjeta na visokom i najvišem nivou.

Veleposlanica Bugarske je čestitala prihvatanje zahtjeva za članstvo BiH u EU i istakla da Bugarska podržava BiH na putu ka punopravnom članstvu u EU.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izrazio je zahvalnost za sveukupnu podršku i pomoć Bugarske Bosni i Hercegovini i poželio novoimenovanoj veleposlanici Bugarske u BiH uspješnu diplomatsku misiju, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?