Predsjednik Stranke demokratske akcije

Izetbegović: Na sastanku s HDZ-om nismo uspjeli približiti stavove

dasdad
31.01.2017.
u 18:23

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da na današnjem sastanku s delegacijom Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) nisu uspjeli približiti stavove.

Pojasnio je da je razgovarano o Izbornom zakonu, provedbi presude "Sejdić i Finci", apelaciji Bože Ljubića pred Ustavnim sudom, Mostaru i sličnim temama ali da nije bilo napretka.

Izetbegović je dodao da je pominjan i zahtjev HNS-a za federalizacijom Fedracije BiH ali da je stav SDA o tom pitanju jasan pa o tome i nije bilo govora.

Istakao je da je Kolegij SDA danas najoštrije osudio incident koji se desio na sastanku te stranke u Srebrenici, jer bi taj grad za Bošnjake trebao biti sveto mjesto, kao i prostorije Islamske zajednice u kojim se incident desio.

- Cilj je bio ujediniti Bošnjake u Srebrenice i omogućiti im da oni budu SDA Srebrenice, što je na nedopustiv način spriječeno i mi ćemo pismeno tražiti od Tužiteljstva BiH i SIPA-e da vinovnici odgovaraju - rekao je Izetbegović.

Dodao je da će i SDA provesti internu istragu o tom događaju i da će oni koji su to uradili ili to ohrabrili biti isključeni iz Stranke. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?