Čelnici HDZ BiH i SDA pokušavaju pronaći rješenje za federalnu Vladu

Izetbegović i Čović danas o Vladi FBiH, iščekuje se dogovor

pregovori
10.03.2015.
u 08:54

Konačan rasplet situacije oko formiranja izvršne vlasti u Federaciji BiH mogao bi biti poznat danas nakon razgovora čelnika HDZ-a BiH i SDA Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića. Doznajemo kako će dvojica lidera razmotriti novonastale okolnosti u pregovorima vezane uz imenovanje Vlade Federacije BiH.

Nastavak pregovora

Ovog tjedna intenzivno će se raditi na uspostavi entitetske Vlade, a razgovor Čovića i Izetbegovića dolazi nakon što su proteklog vikenda predstavnici SDA i Demokratske fronte (DF) pokušali naći rješenje kako bi se održala ranije dogovorena parlamentarna većina na federalnoj razini. Dok se o “kompromisu“ koji je navodno postignut između SDA i DF-a samo nagađa, sigurno je da HDZ BiH neće odustati od temeljnog zahtjeva, a to je šest ministara u budućoj federalnoj Vladi. Kada je u pitanju raspodjela resora, pak, Hrvatima su kako se doznaje najvažnija mjesta ministara financija, prometa i veza te kao treće se spominje okoliš i turizam. O preostala tri ministarstva spremni su razgovarati sa SDA...

... VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
11:59 10.03.2015.

Izgleda da će platformaši još dugo vladati u tehničkom mandatu.Sve dotle dok Čović ne shvati da je dom narod parlamentarna skupština i vlada nije jedno te isto. On je dobio dom naroda i to mu niko ne spori ali u parlamentu ima malo ruku, jedino da se izbori da HDZ kao ugrožena manjina dižu obje ruke. Ovo nije loš prjedlog pošto je dobio potporu 99.99999% Hrvatskog glasačkog tijela valjda na to ima pravo. Dajte mu i to i tih 6 pozicija, pa mu dajte i finansije pa mu dajte i .... neku stvar.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?