Ornela Vištica

Izbjeglice su se Orneli plačući zahvaljivale što im je pomogla

izbjeglice
30.12.2015.
u 14:09

Umjesto da slavi svoj rođendan, glumica Ornela Vištica je probdjela noć na zagrebačkom željezničkom kolodvoru s ljudima koji bježe od rata

Nemojte mrziti. Nikad. Nikoga. Samo pomozite, izjavila je Ornela Vištica (26) nakon što se u rujnu, kad je u Hrvatsku stigao izbjeglički val iz Sirije, Afganistana i Iraka, pridružila volonterima.

Glumica iz Mostara, koju smo gledali u serijama 'Larin izbor' i 'Vatre ivanjske', tada je imala rođendan, ali odrekla se slavlja jer je htjela biti uz žene, djecu i starce koji su bježali od rata.

- Nikad neću zaboraviti Sirijku koja je rekla: ‘Hvala, ali uzet ćemo samo jednu čokoladu, ostale dajte drugima’. Neću zaboraviti dječaka koji me u tri sata molio da se igramo. Neću zaboraviti ni Hasnu ni njezin izraz lica kad smo joj dali pokrivač - opisala je Ornela druženje s izbjeglicama, koje su joj se sa suzama u očima zahvaljivale na pomoći.

- Satima sam razgovarala s njima, slušala priče o ratu, o Alepu i drugim gradovima u Siriji, o režimu... Vozili smo ih gdje god je bilo potrebno. To su dostojanstveni i obrazovani ljudi koji bježe od rata - rekla je Ornela. I kolega Mislav Čavajda (35) izbjeglicama je pomagao na pograničnom prijelazu u Tovarniku kraj Vukovara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije