Vatra

Izbio požar i u posuškoj tvrtki Lager, zahvatio dio opreme

Za Dalamciju 061009 Pozar - ilustracija Photo: Dino Stanin/Vecernji list
31.08.2015.
u 06:30

U gašenju požara u Posušju sudjelovalo je pet vatrogasaca s dvije vatrogasne cisterne

Visoke temperature i nesavjesno postupanje građana ovih dana povećali su broj požara u BiH. Pripadnici Vatrogasne postrojbe Mostar u samo 24 sata morali su tri puta intervenirati.

U Zapadnohercegovačkoj županiji požar je zabilježen u Posušju, a pripadnici Vatrogasne postrojbe Posušje gasili su ga u poduzeću Lager. Vatra je primijećena prvo na otvorenom prostoru na lokaciji u blizini ovog poduzeća, a vatra je zahvatila travu i nisko raslinje i brzo se proširila na dio opreme i postrojenja spomenute tvrtke.

U gašenju je sudjelovalo pet vatrogasaca s dvije vatrogasne cisterne. Opožareno je do 0,5 ha trave i niskog raslinja, a veličina pričinjene štete na strojevima i ostaloj opremi još se utvrđuje. Uzrok požara za sada nije poznat.

I uprava Civilne zaštite u BiH ranije je upozorila građane da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, željezničkih pruga, vodova dalekovoda i slično.

Podsjetili su građane da su ako usljed paljenja nastane požar koji bi imao kao posljedicu veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, u skladu s Kaznenim zakonom FBiH, predviđene sankcije koje podrazumijevaju kazne zatvora i novčane kazne. Nažalost, i ova godina je pokazala da malo tko mari za ove činjenice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije