žepče

Izaslanstvo humanitarne i razvojne agencije Catholic Relief Services posjetilo općinu Žepče

01.10.2016.
u 11:00

Općina Žepče bila je domaćin visokom izaslanstvu američke humanitarne i razvojne agencije Catholic Relief Services (CRS), koja je u posljednjih nekoliko godina provela više projekata pomoći na području općine Žepče.

Radi se o projektima izgradnje vodovoda i kanalizacije za novo naselje Donja Golubinja koje je izgrađeno za stanovnike Željeznog Polja čije su kuće stradale u klizištima 2014. godine.

Također, kao dio pomoći obnovi infrastrukture uništene u poplavama, CRS je, u suradnji s Općinom Žepče, izgradio novi most u naselju Bljuva. CRS je sredstvima BPRM-a, Odjel Vlade SAD-a za izbjeglice, stanovništvo i migracije, podržao povratnike čije se kuće obnavljaju kroz državni Regionalni stambeni projekt (RSP) i svim povratnicima je isporučio pomoć za ekonomsku održivost, koja je, osim krova nad glavom, ključna za ostanak i opstanak ljudi u njihovim prijeratnim mjestima življenja.

Uz vodstvo čelnika Općine Žepče izaslanstvo je posjetilo obitelj Šefika Čolića u Donjoj Golubinji, obitelj Emira Fazlića u naselju Opšenik, te Desanke Simeunčević u naselju Ljeskovica, kao i novi most na lokaciji Bljuva koji je jedina poveznica za četiri naselja Vitlaci, Gornji Vitlaci, Gornje Ravne i Ljubna i koji svakodnevno prelazi stotinjak ljudi.

Izaslanstvo CRS-a iz Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država činili su: regionalni direktor CRS-a Kevin Hartigan, direktor CRS-a za BiH Marc D’Silva sa suradnicima, članica Upravnog odbora CRS-a Mary Jane Creamer te CRS-ovi privatni donatori koji podržavaju rad CRS-a u desecima zemalja svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Gosti su izrazili zahvalnost i iskazali zadovoljstvo što je CRS bio u prilici surađivati s Općinom Žepče, gdje su vodstvo i administracija usmjereni prema potrebama tamošnjih ljudi, i traži načine kako ih riješiti na najbolji mogući način.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije