Istraga o zločinu u Banjoj Luci

Iz stana ubijenog narkodilera nestalo četiri milijuna eura?

ubojstvo
04.05.2016.
u 07:53

Rezultata istrage zasad još nema, a svi službeni policijski izvori ne žele komentirati istragu koja je još u tijeku

Posljednjih dana u Banjoj Luci se pojavila priča da je nakon ubojstva dilera Nebojše Čubrilovića u listopadu prošle godine, iz unajmljenog stana u kojem je boravio, navodno nestalo nevjerojatnih četiri milijuna eura. Ovu priču prenijeli su i pojedini mediji, a kako navode, novac je navodno nestao prije početka uviđaja. Da je novac uopće bio tu, saznalo se nakon insistiranja rodbine ubijenog da im se kaže gdje je novac, piše Faktor. 

Prema pisanju istih medija, Čubrilović je imao jake veze u političkim krugovima u Banjoj Luci. Iz policije, međutim, najoštrije demantiraju ove navode.

– To nije točno – kratko je za Faktor odgovorila glasnogovornica MUP-a RS-a, Mirna Miljanović.

Rezultata istrage zasad još nema, a svi službeni policijski izvori ne žele komentirati istragu koja je još u tijeku. Izvor Faktora, međutim, tvrdi da je istraga Čubrilovićevog ubojstva intenzivna, te da ima velikih pomaka.

– Ne može se reći da je slučaj pred rasvjetljavanjem, ali značajnih pomaka ima. Kao i u drugim slučajevima, najteže je povezati počinitelja s mjestom ubojstva, a isto je i u ovom slučaju – kazao je izvor.

Dodao je da Čubrilovićevo ubojstvo može, ali i ne mora, biti povezano s drugim ubojstvima koja su se u to vrijeme dogodila u banjolučkoj regiji. Kao što je poznato, u rujnu prošle godine je blizu Banje Luke ubijena Rada Dojčinović, koja je navodno sestra jednog od nekadašnjih banjolučkih „žestokoh momaka“. Pored toga, u studenom je nepoznati ubojica likvidirao Milana Vujičića iz Bosanske Gradiške, koji se također dovodio u vezu s trgovinom narkoticima.

Izvor kaže da su sva tri ubojstva izvedena vrlo profesionalno, ali da nemaju neke zajedničke točke koje bi morala imati, kako bi se moglo govoriti o njihovoj povezanosti. S druge strane, istragom je utvrđeno da bi Čubrilovićevo ubiojstvo moglo imati veze s nekim neriješenim ubojstvima u Hercegovini.

– Moguća je veza s ubistvima Jasmina Imširevića, zvanog Žabin, te Ruška Pajića Čupe, jer su u svim ovim slučajevima žrtve radile s narkoticima u inozemstvu, a ovdje gotovo da nemaju nikakvih krivičnih djela – kaže sugovornik.

On dodaje da je na području koje pokriva CJS Banja Luka u posljednjih nekoliko godina povećan broj neriješenih ubojstava, te da se na tom problemu svakako mora intenzivnije raditi, jer se svake godine broj neriješenih ubojstava poveća za slučaj ili dva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije