Nogomet

Iz Sarajeva osudili napad navijača na autobus s igračima

29.08.2016.
u 10:00

Iz FK Sarajevo oglasili su se priopćenjem za javnost nakon incidenta koji se dogodio po povratku s gostovanja iz Bijeljine. Naime, autobus Centrotransa s igračima i članovima stručnog stožera je napadnut od skupine navijača Sarajeva, te je izvršeno ulično razbojstvo koje, uz sreću, nije dovelo do ozljeda ili gorih scenarija. Autobus tima s Koševa je napadnut kamenjem, konzervama alkoholnih pića i pretrpio je određena oštećenja u vidu razbijanja stakla, a napravljenu barikadu na cestu uspio je zaobići vozač autobusa spriječivši veći incident.

Osuda

- FK Sarajevo osuđuje događanja, koja su za cilj imala narušavanje sigurnosti i zdravlja igrača i članova stručnog stožera, a o čitavom događaju upoznati su predstavnici lokalne Policijske uprave, koji su pokrenuli istragu o spomenutom događaju. Također, rukovodstvo FK Sarajevo izražava žaljenje što je skupina navijača izabrala ovakav način izražavanja svog nezadovoljstva nastupima i rezultatima Sarajeva, kojima svaki iskreni navijač ne može biti zadovoljan, stoji u priopćenju.

Iz Operativnog centra MUP-a TŽ kazali su da je do incidenta došlo u 22.10 sati, a osobe koje su izvršile napad su od ranije poznate policiji i radi se na njihovom pronalasku.

Slično kao i u prethodnih šest utakmica, osim protiv Zrinjskog, tako se Sarajevo nije proslavilo ni u duelu protiv Radnika u Bijeljini. Mršavih 0:0 najrealniji je rezultat, mada prema viđenom na terenu, onda se može reći da je Radnik bio bolji. Na Koševu je zavladala velika kriza. Iz Sarajeva su za danas najavili predstavljanje novog trenera, a to će najvjerojatnije biti Mehmed Janjoš.

Zadovoljni bodom

Samer Naser i Admir Hasanhodžić preuzeli su vruću stolicu od Almira Hurtića, pa se njih dvojica i ne mogu kriviti za još jednu blijedu izvedbu bordo kluba. No, igra Sarajeva sliči svemu osim očekivanoj. Protok lopte je izuzetno loš, a bordo momcima je uspjeh ako uspiju uvezati četiri ili pet točnih dodavanja. Igra s jednim izrazitim napadačem je pročitana. Kapetan Duljević vidljivo je bio mislima na pripremama s reprezentacijom, zaboravljajući očito da su ga igre u Sarajevu preporučile izborniku Baždareviću. Jedini vrijedan pohvale na meču s Radnikom je rezervist Anel Hebibović, koji je, da je bio samo malo prisebniji, mogao postati junak, ali i ovako jedini sigurno zaslužuje prolaznu ocjenu.

Hasančić je nakon susreta izjavio kako Sarajevo može biti zadovoljno osvojenim bodom protiv Radnika.

- Kako sam i rekao, ovo je bila teška utakmica. U drugom poluvremenu smo pokušali s nekim izmjenama, imali smo dobru priliku preko Hebibovića, koji, nažalost, nije pogodio. Na kraju treba biti zadovoljan i ovim rezultatom, koji je po meni najrealniji, kazao je Hasančić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije