Stravična obiteljska tragedija kod Tuzle

Iz osvete ženi ubio dvoje djece pa pucao u sebe kod groblja

30.09.2016.
u 08:00

Osam godina od monstruoznog čina Tomislava Petrovića, koji je hladnokrvno ubio šest susjeda u gradskom autobusu i u dvije kuće u tuzlanskoj Lipnici, preksinoć se u ovom selu dogodio novi stravični zločin koji je potresao čitavu regiju. Rudar Nesad Đedović (41) iz Lipnice preksinoć je oko 19 sati kod groblja u zaseoku Repuševac u vozilu passat ubio 7-godišnjeg sina Amara i kćer Melisu (11), a potom si iz pištolja pucao u glavu i završio u komi, a sve kako bi se osvetio bivšoj supruzi. To kažu vidno uznemireni susjedi koji još u nevjerici pričaju da je Nesad bio miran i vrijedan čovjek sve dok se nije dogodila rastava braka koja ga je jako pogodila. Drugi mogući razlog je i to što su djeca tražila živjeti s majkom Amrom, koja je poslije rastave otišla u Njemačku i udala se za njegovog ujaka Zihniju, navodno “zbog papira”, piše Večernji list BiH.

- Dugo je godina bio u braku s Amrom koja ga je napustila krajem prošle godine. Ovog ljetnjeg raspusta djeca su bila kod nje u Njemačkoj, a onda su se krajem kolovoza radi škole vratili i bili s Nesadovom majkom, koja je desetak kilometara udaljena od njegove kuće u Gornjoj Lipnici. Djeca su, naime, govorila da bi voljela živjeti s Amrom, djevojačkog prezimena Požegić, kojoj su sudski i pripali. Ona ih je namjeravala odvesti. Kobne večeri je Nesad došao po njih te je na pola puta do svoje kuće ostavio svoju majku i rekao joj da s djecom ide šetati po Tuzli te produžio u drugom smjeru. Ne znam što više reći, osim da je riječ o dobroj obitelji, od kojih nitko nikom nešto ružno nije kazao niti smo ih kada čuli da se međusobno svađaju. I djeca su bila dobra. Djevojčica je išla u četvrti, a dječak je završio prvi razred - navodi još pod šokom prva susjeda Fikreta Krdžalić, dodajući da se povučeni Nesad prije 20-ak dana ponovno oženio, a nedavno je unaprijeđen i na poslu. - Nikad nije pokazivao agresivnost. Nakon što se ponovno oženio, jedne prilike mi je i rekao: “Vidiš kako me nova žena voli i poštuje!”. Ta druga žena je zbog nekih prijetnji koje je dobila telefonom od šokiranih srodnika, zbog vlastite sigurnosti napustila kuću i uplakana se vratila u rodno mjesto.

I njegova majka je na lijekovima za smirenje, ispričao je rođak Ađul Fazlić, dodajući da ga je Nesad volio kao rođenog oca. Kako kaže, Nesad je prije kobnog čina posudio 150 KM kako bi djeci kupio neke darove.

- Umjesto u Tuzlu, kako je majci rekao, odvezao se u naselje Repuševac, kod groblja, te pozvao rođaka Mehmedaliju, inače policajca, koji je u tom trenutku bio na dužnosti u drugom mjestu, pa mu rekao da je u oproštajnom pismu sve objasnio. On ga je na sve moguće načine pokušao odgovoriti, ali uzalud. Veza se, valjda, prekinula pa je Mehmedalija mene zvao i rekao da što prije odem do groblja, da je svaka sekunda dragocjena. Gore je već bio susjed Elvis Krdžalić sa svojim ocem.

Oni su ih slučajno našli. Rekli su mi da je sve gotovo. Hitna je stigla za pola sata dok su Nesad i mali Amar još davali znakove života. Kako nije bilo drugih sanitetskih vozila, liječnik je dječaka stavio u krilo pa su se odvezli. Melisa je mrtva ostala na zadnjem sjedištu - prepričavao je rođak Ađul. U bolnici su jučer rekli da je Nesad kritično, a iz policije da još sklapaju mozaik ove tragedije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije