Zrinjski - Velež

Iz gradskih rivala obećali borbu za svaki bod na derbiju

BiH,03.05.2016.Mostar,Sportski savez grada,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski - Velez press, Photo:Stojan Lasic
04.05.2016.
u 07:00

Turobno je bilo ozračje na tradicionalnoj zajedničkoj konferenciji za medije Zrinjskog i Veleža, na trenutke je ono bilo kao na pogrebu. Osjetno je bilo kako zbog toga što Velež ispada iz Premijer lige nedostaje ta jedna dimenzija koju je do sada svaki put imao mostarski gradski derbi. Iz redova Veleža su izašle suzdržane reakcije, u redovima Zrinjskog imali su solidaran pristup prema gradskom rivalu. U Sportskom savezu grada Mostara, gdje se ova konferencija održava svaki put, okupio se veći broj medija.

Maksimalan pristup

Riječ je prvi uzeo Hasan Šišić, inače predsjednik Sportskog saveza grada Mostara, koji se ovog puta našao u svojstvu domaćina. Šišić je pozdravio okupljene, Zrinjskom zaželio novi naslov, a Veležu skorašnji povratak u Premijer ligu dodavši kako je siguran da ovo neće biti “zadnji gradski derbi u Mostaru”.

Trener Veleža Zijo Tojaga kazao je kako njegovi igrači imaju obvezu preostala tri susreta prvenstva odraditi maksimalno, bez obzira što je Velež već u nižem stupnju natjecanja.

- Ja sam pravi sportaš i nisam političar, i drago bi mi bilo da naslov ostane u Mostaru. Žao mi je što ovaj derbi nije na razini nekih prethodnih derbija. Velež je u teškoj situaciji, a naša je dužnost prema navijačima ova tri kola odigrati maksimalno pošteno i to ćemo uraditi i protiv Zrinjskog. Tko bude bolji, čestitat ćemo mu, pa ako Zrinjski već u ovom kolu bude osvojio i naslov, čestitat ćemo im na tomu, kazao je Tojaga.

Oprezan pristup

Strateg Zrinjskog Vinko Marinović ponovno je imao oprezan pristup.

- O važnosti gradskog derbija ne treba puno govoriti, ovaj derbi ima ogromni značaj za nas. Mislim kako će moji igrači sutra dati veliki doprinos kako bi susret riješili u svoju korist. Bez obzira na poziciju Veleža, nama ova utakmica neće biti lagana, jer je Velež u nekim utakmicama pokazao kako može biti vrlo neugodna momčad. Mi to dobro znamo i tako se pripremamo za našu utakmicu, kazao je Marinović, a na podatak kako njegova momčad, ako se poklope ostali rezultati, može već postati prvak, strateg Zrinjskog rekao je: - Zajedno sa svojim igračima fokusiran sam isključivo na utakmicu s Veležom. Nećemo gledati unaprijed, ima se tu još dosta igrati. Sutra nam je najvažnija utakmica, a onda ćemo ići do sljedeće utakmice. Ne smijemo razmišljati o tome, nego samo o gradskom derbiju.

Na konferenciji za medije bili su prisutni i kapetani dvaju klubova Pero Stojkić (Zrinjski) i Adnan Bobić (Velež).

- Naši treneri su sve već kazali. Mi igrači smo svjesni važnosti utakmice. Znamo da je Velež na dnu ljestvice, ali moramo ozbiljno pristupiti utakmici kako bismo slavili pobjedu, kazao je Stojkić.

- Iako smo ispali iz Premijer lige, dat ćemo sve od sebe kako bismo ostvarili povoljan rezultat pod Bijelim brijegom. Ovo je derbi i nama je stalo protiv Zrinjskog ostvariti što bolji rezultat, kazao je vratar Veleža Bobić. Valjda je to prvi put od kako se igra gradski derbi da je nogometni dio derbija nekako u prvom planu. Nije bilo govora o navijačkim tenzijama, o sigurnosti na derbiju, mada je to realna opasnost na svakoj utakmici Zrinjskog i Veleža. Nažalost, nogomet na derbiju je prevladao onda kada je u natjecateljskom pogledu najmanje zanimljiv. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?