U TIJEKU ZAVRŠNI RADOVI

Iz EU autocestom uskoro u Međugorje

'autoput4'
''
02.09.2014.
u 09:27

U tijeku su završni radovi na dionici 
Kravica-Zvirovići na koridoru VC

Radovi na dijelu autoceste koja bi trebala Hercegovinu spojiti s Europskom unijom se ovih dana provode kraju. Radi se o dionici korodora VC Kravica - Zvirovići .

Završni radovi

Prema fotografijama koje je objavilo JP Autoceste FBiH vidljivo je da su u tijeku završni radovi te da bi ova dionica uskoro mogla biti stavljena u promet. Dionica Kravica - Zvirovići nastavlja se na Bijaču, a samim tim i na autocestu koja prolazi kroz Republiku Hrvatsku. Tako će se prema najavama iz JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine u narednih par dana u Hercegovini pustiti u promet dionica autoceste od Bijače do Međugorja u duljini 10 kilometara. Već je u 2013. godini završeno 5 kilometara na poddionici Bijača - Kravice, a ovih dana će se završiti i ostatak do Međugorja. Nakon ovoga slijedi povezivanje Počitelja s Međugorjem, kao dva važna turistička i kulturno-povijesna centra, s Hrvatskom i dalje prema Europi putem Dalmatine. Poslije toga planira se gradnja prema Mostaru i dalje prema Sarajevu. U sklopu daljnje gradnje dionice Međugorje – Počitelj gradit će se i najduži most na Koridoru 5C (gotovo 1 kilometar dug sa stubovima visine preko 90 metara), a još su projektirani tunel i petlja Počitelj.

Opremljen centar

Promet na dionici Bijača -Međugorje, koji će uskoro biti pušten, nadzirat će se putem moderno opremljenog centra koji, iako je smješten u dalekoj Drivuši (Zenica), u sekundi će imati sve podatke o prometu i moći reagirati prema lokalnim ustanovama (vatrogasci, Ministarstvo unutarnjih poslova itd.).

Inače na području Federacije Bosne i Hercegovine ove godine će biti završeno 105 kilometara autoceste koja će biti u funkciji, čime će 2014. godina postati najuspješnija godina u izgradnji autocesta, a po projekcijama planira se kako bi kompletni autoput mogao biti završen do 2020. godine.

Prije par dana otvoren je tunel “1 mart”, dug tri kilometra, kojim su izravno povezani Sarajevo i Zenica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?