Socijalna slika

Iz dana u dan sve je više siromašnih obitelji

popusti
10.01.2016.
u 07:30

Kriza najviše pogađa obitelji u kojima ni jedan član nije zaposlen i umirovljenike

Gospodarska kriza, koja je zahvatila cijeli svijet, a napose Bosnu i Hercegovinu, posljednjih nekoliko godina osjetno se nepovoljno odražava i na kupovnu moć i pad životnog standarda velikog broja stanovnika BiH, pa tako i onih ih čitlučke općine, piše Večernji list BiH.
To najbolje znaju i osjećaju vlasnici čitlučkih trgovinskih i ostalih radnji u kojima se prodaju hrana, tekstilni i ostali proizvodi.

Popusti u trgovinama

Iako su nakon božićnih i novogodišnjih blagdana u većini trgovina osjetno snižene cijene, ponegdje do 20, 30, pa i do 50 posto, trgovci su nam i jučer isticali kako je prodaja mnogo slabija nego za vrijeme sniženja  proteklih godina zbog razmišljanja o još većim sniženjima.

Unatoč sniženjima, kupaca je, kažu, sve manje, a i oni koji to dosad nisu činili, sada uporno obilaze trgovine, pažljivo uspoređuju cijene i kupuju tamo gdje su one najniže i za njih najpovoljnije. Treba reći kako su najugroženije kategorije pučanstva upravo one obitelji u kojima ni jedan član ne radi i umirovljenici jer jedva uspijevaju sastaviti kraj s krajem.
Iz razgovora s prodavačima i prodavačicama doznali smo kako je u posljednje vrijeme sve više obitelji koje prehrambene  proizvode i ostale potrepštine nabavljaju na poček.
Na to su, nažalost, primorane socijalno najugroženije i obitelji s (pre)niskim mirovinama. Srećom, ovdašnji trgovci za njih imaju mnogo razumijevanja i bez razmišljanja im daju robu na poček, ističući kako baš ti kupci svoje dugove uredno plate čim prime socijalnu pomoć ili mirovinu, piše Večernji list BiH.

Pomoć ugroženima

Treba istaknuti kako snižavanjem cijena i davanjem robe na poček broćanski trgovci tako velikodušno pomažu najugroženijim obiteljima omogućujući im da u ovoj krizi lakše sastave kraj s krajem, a  ujedno zadržavaju svoje stare kupce koje su političari svojom nesposobnošću vođenja  države i socijalnom neosjetljivošću  doveli do strašnog siromaštva koje zasigurno više neće moći dugo podnositi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije