predsjedatelj predsjedništva BiH

Ivanić: Odluku uime BiH mogu donositi samo njene institucije

Mladen Ivanić
15.02.2017.
u 17:58

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je večeras medijima da je u zgradi Predsjedništva BiH održan redovan konsultativni sastanak predstavnika Saveza za promjene na kojem je osnovna tema bila (ne)podnošenje revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Ivanić je potvrdio da su sudionici sastanka zabrinuti zbog "ugrožavanja Ustava BiH", ponovivši da odluku o tome mogu donositi samo bh. institucije, a nikako paralelne.

- Paralelne institucije koje pripadaju samo jednom narodu ugrožavaju stabilnost BiH. Zato pozivamo najprije člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića ali i sve druge da shvate da Ustav BiH kaže da odluku uime BiH mogu donositi samo njene institucije a u ovom slučaju samo Predsjedništvo BiH - istaknuo je Ivanić.

Izrazio je očekivanje kako će se predstavnici bošnjačkih poliitičkih stranaka vratiti u "institucionalno djelovanje" te da neće ugrožavati djelovanje BiH i njenih institucija.

Upozorio je kako ukoliko se ne bude djelovalo instituciaonalno, predstavnici srpskog naroda naći će načina kako odgovoriti na to.

- Bošnjački predstavnici ugrožavaju normalno funkcioniranje BiH - zaključio je Ivanić.

Novinarima se nakon sastanka obratio i zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma PSBiH Mladen Bosić koji je ponovio da predstavnici Saveza za promjene u tom domu neće sudjelovati u radu za sutra zakazane sjednice tog doma, dodajući da bošnjačke stranke nisu prihvatile njegov prijedlog za odgađanje sjednice.

Bosić je također izrazio uvjerenje da će predsjedatelj Ivanić naći načina da zakaže sjednicu Predsjedništva BiH na kojoj će biti razmatrano pitanje da li će BiH podnijeti zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?