Jasne poruke

Ivanić: Neću podržati smjenu zamjenika ministrice Jusića

Mladen Ivanić
14.01.2017.
u 07:00

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić pozvat će političare iz RS-a da ne podrže smjenu zamjenika ministrice obrane Seada Jusića ako se i dalje bude tražila njegova smjena zbog toga što je potpisao odobrenje o sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga BiH na obilježavanju Dana RS-a. Jusić bi, kaže Ivanić, trebao biti smijenjen zbog toga što je pokušavao osporiti njegovu naredbu. Dobro je, ističe, izučio pravne akte i našao način da se sačuva dignitet RS-a, pripadnika OS BiH iz RS-a, a općenito i lanac zapovijedanja. Svima je poručio da se okrenu provedbi Pregleda obrane jer je i interes RS-a da se to provede.

- Bilo koje druge avanturizme nemam namjeru podržavati, kazao je Ivanić. Nikada u povijesti, upozorio je predsjedatelj Predsjedništva, nije održana sjednica na kojoj je razgovarano o upotrebi Počasne postrojbe jer ta postrojba pripada članu Predsjedništva. Kako kaže Ivanić, ni njegovu bošnjačkom kolegi ne treba odobrenje kada njegova postrojba ide na grob Aliji Izetbegoviću. - Oružane snage BiH, kada su stvarane, nisu stvarane za neki rat, već da ostvare ulogu zajedništva i od toga nećemo odustati, izjavio je predsjednik RS-a Milorad Dodik. Zapovjedništvo 6. pješačke brigade OS BiH sa zapovjedništvima i postrojbama jučer je organiziralo prijam u povodu pravoslavnog Božića, čiji je domaćin bio zamjenik ministrice obrane BiH Boris Jerinić. - Naš entitet je nezadovoljan ozračjem koja je napravljeno sudjelovanjem OS BiH i odbacuje da se bilo što poduzima protiv tih osoba iza kojih stojimo, kazao je Dodik. Za neke političare u FBiH Dodik kaže da su potrošene političke figure te da uzalud pokušavaju ukinuti i negirati obilježavanje Dana RS-a. - Ne mogu nam to ukinuti, neka samo nastave ‘mlatarati’ sudovima i drugim institucijama. Misle da ja rušim mir u državi jer govorim kako je međunarodna zajednica promašena adresa, zaključio je Dodik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?