posjet Bijeljini

Ivanić: Institucije BiH će podržati izmještanje vojarne iz centra Bijeljine

ivanic
27.12.2016.
u 17:55

Grad može, rekao je Ivanić, računati na podršku Vijeća ministara BiH i Predsjedništva BiH kada je riječ o izmještanju vojarne.

Snažna Bijeljina znači snažnu Republiku Srpsku i stabilnu BiH, rekao je predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić nakon sastanka s gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem.

Istaknuo je da će institucije BiH podržati izmještanje vojarne iz centra Bijeljine kako bi na tom mjestu bio realiziran ranije najavljeni projekt - izgradnja studentskog kampusa. 

- Vojarna zauzima veliki prostor, te iako je pravno komplicirano rješiti pitanje vlasništva ove imovine, nastojat ćemo to završiti u najskorijem roku, jer je projekt izgradnje studentskog kampusa od izuzetnog značaja za urbani razvoj Bijeljine – rekao je Ivanić, prenosi Fena. 

Grad može, dodao je, računati na podršku Vijeća ministara BiH i Predsjedništva BiH kada je riječ o izmještanju vojarne. 
Dodao je i da je jutros razgovarao s predsjednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o izgradnji autoputa koji bi Bijeljinu spojio s Beogradom.

- Na sastanku je zaključeno da je ovaj autoput jedan od strateški važnih projekata ne samo za BiH, nego i za Srbiju. Također, jako je važna i izgradnja brze pruge Sarajevo-Zvornik-Loznica prema Beogradu, što bi značilo i povezivanje Sarajeva s Beogradom - naveo je Ivanić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je istaknuo da je suradnja Gradske uprave s višim razinama vlasti neophodna, jer je većina ključnih razvojnih projekata izravno vezana za vlast na razini RS i BiH.

- Nastojat ćemo ostvariti zacrtane planove. Jedan od najvažnijih je izmiještanje vojarne da bi Bijeljina dobila studentski kampus kakav zaslužuju naši studenti. Time će biti ubrzan i općedruštveni razvoj našeg grada - ocijenio je Mićić.

Naveo da je autoput Brčko-Bijeljina-Rača jedan od prioritetnih projekata, te da očekuje da će se uskoro održati sastanak u Bijeljini o ovoj temi s predstavnicima vlasti iz BiH i Srbije.

- Spajanje ovog autoputa s koridorom Beograd-Zagreb značilo bi i otvaranje ka Europskoj uniji, što je svakako naš cilj i nadamo se da će uskoro biti realiziran. To bi značilo otvaranje puta za europske investitore ka našem gradu, a samim tim razvoj gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta - pojasnio je Mićić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?