predsjedatelj predsjedništva BiH

Ivanić: Božić nosi ljudske vrijednosti zajedničke svim ljudima i svim vjerama

PRIJAM
Foto: FENA
1/5
05.01.2017.
u 20:13

 Božić nije samo blagdan ljubavi, mira i obitelji, to je dan kad se obilježavaju univerzalne vrijednosti mira i ljubavi za sve ljude i sva vremena - kazao je večeras u obraćanju na prijemu povodom pravoslavnog Božića predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić.

Predsjedatelj Ivanić je napomenuo da, iako hrišćanski praznik, Božić sa sobom nosi ljudske vrijednosti koje su zajedničke svim ljudima i svim vjerama.

Kako je rekao, poruke mira i tolerancije dobijaju na značaju u današnjem vremenu u kojem izgleda kao da su suštinske vrijednosti čovječanstva prestale da postoje te istakao potrebu zajedničkog suprotstavljanja "zlu terorizma".

- Zbog toga pokušajmo učiniti sve, svako sa svoje strane, da bude manje sukoba i svađa, a više tolerancije i dogovora. Uvjeren sam da to nije toliko teško i da, kada hoćemo, mi to i možemo - kazao je Ivanić.

Citirao je riječi patrijarha Pavla koji je kazao da "kada bi se makar držali principa što želite sebi, to činite drugima, što ne želite sebi, to ne činite drugima - onda bi zemlja bila slična raju".

Također je izrazio uvjerenje da možemo postepeno graditi veće međusobno povjerenje i činiti BiH ne idealnom, ali sigurno boljom zemljom.

- To možemo zajedno uz toleranciju i dogovor, ako ne budemo lagali jedni druge niti zajednicu u kojoj živimo - podvukao je.

Svim građanima BiH poručio je da su svi vrijedni i neponovljivi pod ovim nebom te da vole i čuvaju svoje porodice, prijatelje, poznanike, jer tek kroz drugoga mogu biti ono što jesu.

To su, zaključio je, vrijednosti na kojima stoji naš život, ali i društvo u kojem živimo.

Na prijemu koji je održan u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu, prisustvovao je veliki broj zvanica iz javnog, političkog i kulturnog života BiH te brojni predstavnici međunarodne zajednice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?