Matteo Renzi

Italija i Njemačka protive se austrijskim planovima

Matteo Renzi
05.05.2016.
u 18:38

Italija i Njemačka ogorčeno se protive austrijskom planu da izgradi ogradu na granici s Italijom, izjavio je u četvrtak talijanski premijer Matteo Renzio nakon razgovora s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

- Izrazili smo naše apsolutno protivljenje, i na neki način, šokiranost pozicijom koju su zauzeli naši austrijski prijatelji - izjavio je Renzi tijekom zajedničke konferencije za novinare s Merkel u Rimu, prenosi Fena.

Austrija je objavila da planira podići ogradu na graničnom prijelazu Brenner koji dijeli s Italijom kako bi "kanalizirala" ljude. Brenner je jedan od graničnih prijelaza koje migranti koriste kako bi se kretali prema bogatijoj sjevernoj Europi.

Austrijski ministar unutarnjih poslova Wolfgang Sobotka izjavio je u Rimu prošlog mjeseca da se gotovo milijun migranata sprema da pređe Mediteran iz Libije u ovoj godini. Italija tvrdi da je ta brojka mnogo manja, iako bi mirno more tokom ljeta moglo naglo povećati broj prelazaka ilegalnih imigranata preko Mediterana, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije