MUP RS

Istražuje se je li “srpski neprijatelj broj jedan” u BiH

kosmajc
agencije
30.06.2014.
u 09:43

Čovjek kojeg je srpski premijer nazvao srpskim neprijateljem broj jedan bh. dokumente je obnovio 2009.

Trebinjska policija je Dragoslavu Kosmajcu, kojega je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narkodilera u zemlji, izdala osobnu iskaznicu 2009. godine, a putovnicu BiH godinu dana kasnije, priopćio je prije četiri dana CJS Trebinje.

Dokumenti po propisima

U priopćenju se navodi kako su Kosmajcu dokumenti izdani u skladu s propisima, a provjerama je utvrđeno da su Kosmajcu prva osobna iskaznica i putovnica u Trebinju izdani još 2002. godine. Trebinjska policija je upozorila da je izdavanje dokumenata Kosmajcu “samo jedna u nizu potvrda o slabostima Zakona o prebivalištu građana BiH, kojim je omogućeno da se osobni dokumenti izdaju bez provjera”. - I ovaj slučaj jasno potvrđuje potpunu opravdanost donošenja odluke Vlade Republike Srpske o vršenju provjera istinitosti podataka prilikom prijava prebivališta na teritoriju Republike Srpske od 17. travnja 2014, navodi se u priopćenju. Dodaje se da se ovom odlukom “onemogućavaju zloupotrebe i manipulacije u vezi s prebivalištem građana”. Mediji su prije nekoliko dana objavili da je Kosmajac iz Crne Gore prešao u BiH, a srbijanski premijer Aleksandar Vučić označio ga je kao najvećeg narkodilera u Srbiji. U MUP-u RS-a, pak, tvrde da ne postoji nijedan operativni podatak da se Dragoslav Kosmajac, kojeg su vlasti u Srbiji označile kao najvećeg narkodilera, nalazi na području RS-a. - Istodobno, za ovom osobom nema raspisane tjeralice, na osnovi koje bi ga MUP RS i bilo koja druga policija mogli uhititi, istaknuli su u MUP-u RS povodom medijskih navoda da se on nalazi u BiH i da je prijavljen u Trebinju.

Obostrane optužbe

Na optužbe gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića da dokumenti nisu mogli biti izdani bez znanja državnog vrha RS-a, reagirao je i predsjednik RS-a Milorad Dodik. On je podsjetio Vučurevića da su dokumenti Kosmajcu izdani još 2002., u vrijeme kada je politička stranka kojoj Vučurević pripada, Partija demokratskog progresa, činila izvršnu vlast u RS. S obzirom da su ‘Večernje novosti’ objavile da se Kosmajac nalazi u Širokom Brijegu i da mediji pišu da se ozloglašeni diler nalazi u BiH, i u policiji su svjesni da se ovim slučajem moraju ozbiljnije zabaviti.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ivek
ivek
01:17 01.07.2014.

u bosni je sve utaman.. kriminal na prvom mjestu

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije