nestala 2007. godine

Istražitelji imaju novi trag u potrazi za Maddie McCann

Madeleine McCann
05.12.2016.
u 14:58

Prema toj novoj teoriji koju istražitelji shvaćaju ozbiljno, malenu Maddie oteli su krijumčari ljudima

Scotland Yard ima novi trag koji bi ih mogao dovesti do Madeleine McCann, djevojčice koja je nestala u portugalskom ljetovalištu 2007. godine. Priča o njenom nestanku već godinama interesira javnost, a do sada se pojavio cijeli niz novih dokaza, no, većina ih se pokazala krivima. Scotland Yard sada ima novu teoriju o nestanku mlade Britanke, a odobren im je i novac kako bi se potraga mogla nastaviti. Prema toj novoj teoriji koju istražitelji shvaćaju ozbiljno, malenu Maddie oteli su krijumčari ljudima, piše Mail Online. 

No, ovo bi ujedno mogao biti i posljednji put da se dodatno financira potraga za djevojčicom koja je u trenutku nestanka imala tri godine. 

Posljednji tragovi se, rekao je jedan od istražitelja za The Sun, shvaćaju prilično ozbiljnom.

"Ovo je novi smjer u slučaju koji bi mogao odgovoriti na pitanje je li Maddie oteta. To pobuđuje nadu da bi još mogla biti živa", rekao je izvor za The Sun. 

Istražitelji imaju sredstva da istraga potraje do četvrtog mjeseca, tada će se približiti i deseta obljetnica nestanka male Britanke iz portugalskog ljetovališta. 

Iako javnost pokazuje velik interes za ovaj slučaj, a istraga je 2013. godine ponovo otvorena nakon što su se pojavili novi tragovi, britanska policija nedavno je objavila da je broj službenika koji rade na nestanku smanjen s 29 na četiri. Vlada je objavila da se u ovaj slučaj do sada utrošilo oko 13 milijuna eura. 

Teorija o tome da su je oteli trgovci ljudima pa potom prodali pedofilskim bandama ili nekoj obitelji bez djece postoji još od otmice 2007. godine. No, to je samo jedna od brojnih teorija o nestanku nesretne djevojčice. Do sada je Maddie diljem Europe "viđena" oko 9000 puta, no sve te prijave pokazale su se lažnima.

Maddie McCann je nestala u ljeto 2007. godine iz apartmana u resortu u regiji Algarve u Portugalu. Ona je s bratom, sestrom i roditeljima bila na odmoru. Roditelji su otišli u restoran koji se nalazio tik do apartmana, a djeca su ostala spavati. Majka je išla provjeriti djecu i shvatila je da Maddie nema. Od tada se djevojčici gubi svaki trag, a gotovo deset godina poslije istražitelji imaju možda i posljednju šansu da je nađu, prenosi Index.hr. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?