Vlada ZDŽ

Isplata grantova ZDŽ za poljoprivredu

POLJOPRIVREDA
01.01.2016.
u 12:23

Vlada Zeničko-dobojske županije je na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, odobrila sredstava za isplatu podrške za ujednačen razvoj poljoprivrede s ciljem ravnomjernijeg razvoja poljoprivrede na cijelom području županije za 2015. godinu u iznosu od 182.710 KM.

Od ukupno trideset projekata kandidiranih od poljoprivrednih zadruga i poduzeća registriranaih za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, te inividualnih poljoprivrednih proizvođača, koji su registrirani po zakonu o obrtu, nadležnih općinskih službi za poljoprivredu i razvojnih agencije općina, odobreno je dvanaest projekata, javlja Zeda. 

Vlada je odobrila sredstava u iznosu od 13.500 KM na ime podrške razvoju rada udruženja s područja ZDŽ u poljoprivrednoj proizvodnji i unapređenju uzgoja divljači. Na osnovu njihove aktivnosti i ocjenom doprinosa razvoju poljoprivredne proizvodnje na području ZDŽ ukupno je za 13 udruženja odobrena podrška.

U cilju podrške srednjim poljoprivrednim školama s područja županije odobrena su sredstva u iznosu od 23.000 KM. 

Vlada ZDŽ je na prijedlog resornog ministarstva donijela zaključak o odobravanju sredstava u iznosu od 15.000 KM, na ime podrške za organiziranje sajmova poljoprivredne proizvodnje i međunarodnih izložbi sitnih životinja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?