JEZIV VIDEO IZ BiH:

Islamisti pucaju, pale srpske zastave i pjevaju: “Dolazimo sa svih strana da zgazimo tog dušmana”

JEZIV VIDEO IZ BiH:
26.07.2016.
u 16:30

Na društvenim mrežama pojavio se jeziv video-snimak, na kojem su prikazana dvojica muškaraca dok pale zastave Srbije. Islamisti, iza kojih je zastava s arapskim pismom, kao i ratna zastava Armije RBiH, maskirani su, te u rukama imaju puške, a u jednom trenutku čuje se i pucanj.

Za sada nije poznato kada je, i gdje, video-snimak nastao, ali se pretpostavlja da je načinjen u BiH, o čemu svjedoči i pjesma koja se čuje u pozadini. Kako saznaju “Nezavisne novine”, riječ je o pjesmi pod nazivom “Tigrovi Bosne”, čiji tekst ima jasnu poruku:

“U Bosni se miris širi, nigdje ljepše zemlje nema, budi hrabra Bosno moja, dušman opet zulum sprema. Poručuju braća svima, ne damo te dušmanima, dolazimo sa svih strana, da zgazimo tvog dušmana”, glasi tekst te pjesme.

Dalje se u tekstu navodi da je “narod miran” dok ga sijeku “dušmanske sablje”. “Učvrsti nas, moj Alahu, odani smo Resullahu, braća spremna ko tigrovi, Bosno moja samo zovi, svi smo spremni na tekbire, da se naša srca smire, uz ezane s minareta, dolazimo s kraja svijeta”, stihovi su te pjesme.

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
17:29 27.07.2016.

Po cemu je jezivo I po cemu znate da ovo nije srpska propaganda?Dali je jezivo paljenje Hrvatske zastave pred Skupstinom Srbije od strane Seselja I dali je on odgovarao za ucinjeno "jezivo" djelo.Ili I vi ucestvujete u propagandi cetnicke politikee jer vam to odgovara.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?