RASKRINKANA TERORISTIČKA MREŽA

ISIL-u i Al-Kaidi teroristi iz BiH slali kodirane šifre, čeka ih 30 godina zatvora

'VEHABIJE'
Foto: ''
09.02.2015.
u 09:10

Pripadnike ISIL-a i Al-Kaide oslovljavali su mučenicima i mudžahedinima

Na saveznom sudu u Chicagu pojavila se Mediha Salkičević, zvana Medy Ummuluna, jedna od pet bosanskih imigranata u SAD-u koji su prije dva dana uhićeni pod optužbom da su financirali i pomagali pripadnike terorističkih organizacija ISIL-a i Al-Kaide u Siriji i Iraku, prenose američki mediji. Salkičević, majka četvero djece, kazala je kako je razumjela što joj se stavlja na teret.

Pojavila se na sudu

Ako joj se dokaže krivnja, prema američkim zakonima za aktivnosti pomaganja teroristima, mogla bi dobiti zatvorsku kaznu i do 30 godina zatvora. Odvjetnik optužene poručuje preko medija kako je njegova klijentica nevina, dok se ne dokaže suprotno. Kako piše novinska agencija AP, u optužnici je navedeno da su ona i još pet bh. državljana koji žive u SAD-u godinama osumnjičeni za korištenje kodiranog jezika u svojoj komunikaciji preko maila i društvenih mreža. “Mjesta u Iraku i Siriji nazivali su ‘plaža’, osim ovog, oni su koristili i riječi kao što su ‘braća’ i ‘lavovi’, što su termini kojima su označavali militante. Oni su imali i posebne riječi za brojne druge pojedinosti o kojima su razgovarali”, piše novinska agencija AP. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?