poruka

ISIL pristaše pozvao na novi val napada

ISIL
Reuters/PIXSELL
05.12.2016.
u 21:18

Novi glasnogovornik Islamske države (ISIL) pozvao je pristaše diljem svijeta na novi val napada, posebno ističući kao mete turske diplomatske, vojne i financijske interese.

Abi al-Hassan al-Muhajer, koji se u ponedjeljak prvi put pojavio u novoj ulozi, također je poručio islamističkim borcima da brane grad Tal Afaru gdje su suočeni s napadom iračkih snaga koje napreduju prema Mosulu, posljednjem velikom uporištu ISIL-a u Iraku.

Muhajer je ovogodišnje vojne gubitke IS-a opisao tek kao zastoje i istaknuo da goleme snage u Iraku i Siriji nisu uspjele poraziti džihadiste.

‘Gađajte bezbožničku vladu’

Rekao je da bi pristaše ISIL-a trebali gađati “sekularnu, bezbožničku tursku vladu, sve njezine sigurnosne, vojne, gospodarske i medijske interese, u bilo kojoj zemlji svijeta”.

“Uništite njihova vozila, upadnite u njihova skrovišta da osjete vaš jad i ne razmišljajte o bijegu”, rekao je Muhajer u audio poruci objavljenoj na internetu.

Simpatizere ISIL-a pozvao je da “udvostruče svoje napore i pojačaju operacije” diljem svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije