Na meti svi iz koalicije

ISIL pozvao na ubijanje građana BiH i Hrvatske

ISIL Irak
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
22.09.2014.
u 19:47

SAD i Francuska provode zračne udare na položaje džihadista Islamske države u Iraku, a slični udari planiraju se i u Siriji

Ekstremna skupina ISIL pozvao je svoje sljedbenike na ubijanje građana onih zemalja koje sudjeluju u koaliciji predvođenoj SAD protiv džihadista, među kojima su BiH i Hrvatska.

-Ako možete ubiti nevjerujućeg Amerikanca ili Europljanina, posebno pakosnog i prljavog Francuza, ili Australijanca ili Kanađanina…uključujući državljane zemalja koje su ušle u koaliciju protiv Islamske države, onda oslonjeni na Alaha, ubijte ga – navodi se u pozivu glasnogovornika džihadista ISIL-a Abu Muhamed el Adnanija u pozivu na više jezika postavljenom na internetu, prenijela je agencija AFP.

SAD i Francuska provode zračne udare na položaje džihadista Islamske države u Iraku, a slični udari planiraju se i u Siriji.

Islamska država zauzela je znatan dio iračke i sirijske teritorije na kojoj je proglasila halifat.

Hoće li se pojačati nadzor ulazaka sumnjivih osoba u BiH, ali i praćenje onih koji se nalaze u BiH, a povezani su s ekstremnim skupinama ostaje nepoznato.

Komentara 1

BE
bendz
03:59 23.09.2014.

Ovo je cisti primjer prljave propagande dirigovane iz Londona i Washingtona.London je strateg svetskih ratnih dogadjanja , a SAD su udarna pesnica engleske imperije.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije