nova snimka

ISIL-ovac koji na bosanskom prijeti Amerikancima je Jasmin Keserović iz Zavidovića

Jasmin KeseroviC
Foto: Youtube
1/3
28.06.2016.
u 17:55

Keserović, koji je među najžešće radikaliziranim, ali i najnasilnijim islamistima, rođen je 1994. u Zavidovićima, a otišao je u džihad zajedno s Bajrom Ikanovićem i Midhatom Đonom 23. siječnja 2013. godine

ISIL-ovi teroristi objavili su novu zastrašujuću snimku u kojoj prijete San Franciscu i Las Vegasu.

Džihadist sa snimke izgovara ISIL-ovu prijetnju na bosanskom jeziku, a ime mu je Jasmin Keserović. Njega je uz druge islamiste identificirala bh. Obavještajno-sigursnosna agencija nakon što su prošle godine u Siriji snimili i objavili ISIL-ov propagandni video namijenjen radikaliziranju muslimana s područja bivše Jugoslavije. Keserović, koji je među najžešće radikaliziranim, ali i najnasilnijim islamistima, rođen je 1994. u Zavidovićima. Jasmin Keserović, zvani Muhamed, otišao je u džihad zajedno s Bajrom Ikanovićem i Midhatom Đonom 23. siječnja 2013. godine, piše Vecernji.hr.

Keserović se na starijem propagandnom videu pojavljuje pod imenom Abu Muhammad al-Bosni.

Na najnovijoj snimci prikazani su autentični kadrovi mosta Golden Gate, jednog od najprepoznatljivijih simbola San Francisca, te Las Vegasa, a veliča se i Omar Mateen, koji je ranije ovog mjeseca izvršio pokolj u noćnom klubu u Orlandu. Pušteni su i kadrovi iz Orlanda dok su ljudi bježali iz noćnog kluba.

– Ustanite, o muslimani, ubijajte kršćane i njihove sluge u njihovim gradovima i u njihovim državama. Postavljajte im eksplozive pod njihove aute, u njihove kuće i u njihove urede. Ubijajte ih snajperima i prigušivačima, ubijajte ih onako kako ste u mogućnosti, o muslimani. Pa makar to bilo i nožem. I nemojte praviti razliku između vojnika i civila, kao što ni njihovi avioni ne prave razliku između vojnika i civila Islamske države. Oslonite se na Alaha čvrsto i pomozite svojoj braći – poručuje muškarac na snimci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?