napad u pakistanu

ISIL je napravio jedan od najkrvavijih napada u posljednje vrijeme. Zašto ne znamo ništa o tome?

pakistan
18.02.2017.
u 16:36

U četvrtak navečer barbari ISIL-a izveli su samoubilački napad u kojem je poginulo najmanje 75 ljudi. Do napada je došlo u jednom svetištu u Pakistanu. 

ISIL-ovac je u gužvi detonirao samoubilački pojas, a u napadu je stradalo puno djece. Ranjeno je preko 250 ljudi, a nedugo nakon napada ISIL je preuzeo odgovornost, piše Index.hr.  

Napadnuti hram izgrađen je 1356. godine, a nalazi se nedaleko grobnice poznato filozofa i pjesnika Syed Muhammad Usman Marwandia, u Pakistanu poznatijeg kao Lal Shahbaz Qalandar.

Dapače, ovo nije jedini veliki napad u Pakistanu posljednjih dana. 

Od 14. veljače u ovoj je državi u raznim napadima ubijeno 99 osoba, a zbog velikog broja ranjenika, ta brojka bi mogla biti puno veća.

Na društvenim mrežama lokalno stanovništvo, piše Independent, engleskim hashtagovima želi upozoriti na jednu činjenicu - da su sve žrtve muslimani. 

Putem društvenih mreža želi se i naglasiti na nejednak tretman koji u svijetu imaju napadi u Europi i SAD-u s napadima na Bliskom istoku i ostalim dijelovima Azije ili u Africi.

Novinar napao zapadne zemlje

"Nacionalnost, religija i rasa su očito odlčujući faktori u medijskom izvještavanju o izgubljenim životima. No, to nije novo. Ali, tako očito ignoriranje ovih tragičnih događaja baca novo svjetlo na svo to licemjerje i diskriminaciju", napisao je za Independent Mustafa Ali Shah, dopisnik ovog britanskog lista. 

"Zapadni mediji i vlade, kako se čini, prihvatili su standard da terorizam nije vrijedan spominjanja ako se ne odnosi na njihove građane i zemlje", kritizira zapadno društvo ovaj novinar u svom iznimno kritički nastrojenom tekstu.

"Da se napad s ovim brojem žrtava dogodi u nekoj zapadnoj zemlji, nebo bi se srušilo na zemlju", ironičan je novinar koji u prvom redu krivi zapadne političare. Proziva ih da napadaju Trumpa, a sami ignoriraju što se događa u drugim dijelovima svijeta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije