Široki Brijeg: Visoki predstavnik Valentin Inzko i veleposlanik Hideo Yamazaki u ZHŽ-u

Inzko: “Ako postoji diskriminacija, imate u meni saveznika”

inzko
Foto: VL FOTO
28.02.2015.
u 12:38

Ćosić je upoznao Inzka sa Zakonom o javnim prihodima i zamolio ga za pomoć

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko i veleposlanik Japana u BiH Hideo Yamazaki posjetili su Široki Brijeg gdje su razgovarali s premijerom ZHŽ-a Zdenkom Ćosićem i predsjedateljem Skupštine Antom Mišetićem. Razgovaralo se o prioritetima nove županijske Vlade, posebice kada su u pitanju ekonomija i otvaranje novih radnih mjesta. Ćosić je kazao kako su tijekom susreta iznijeli probleme s kojima se susreću, te kako je riječi bilo i o perspektivama te županije.

- Poznato je da japanska vlada sudjeluje u projektima koji se provode preko UNDP-a u BiH sa značajnim sredstvima. S obzirom da imamo jako dobru suradnju s UNDP-jem, mi smo u suradnji s UNDP-jem prvi napravili razvojnu strategiju i izrazili nadu da će i japanska vlada preko svoga odjela za gospodarstvo razmotriti naše projekte te da će dio sredstava koje planira uložiti u BiH biti provedeno i na području ZHŽ - kazao je Ćosić. Visokog predstavnika još jedanput su upoznali s problemima s kojima se susreću kada je u pitanju “diskriminacijski zakon o pripadnosti javnih prihoda”. - Još jedanput smo iznijeli posljedice takvog diskriminacijskog odnosa i zamolili visokog predstavnika da upotrijebi svoj autoritet kako bi se, ovoj “širokoj kampanji” koja je pokrenuta za izmjenu toga zakona, pridružio i Ured visokog predstavnika - kazao je Ćosić. Inzko je kazao kako je svrha njegova posjeta čestitati na brzom uspostavljanju vlasti u toj županiji. Susreo se i s nekoliko predstavnika poslovne zajednice te županije kako bi čuo njihove stavove i očekivanja o tome što se još može uraditi kako bi se olakšalo investiranje i unaprijedilo zapošljavanje u toj županiji. Također je komentirao “diskriminacijski zakon” o kojem je govorio Ćosić rekavši da, ako postoji neka diskriminacija, uvijek postoji i lijek.

- Ako je diskriminacija istinska, ona se treba otkloniti i sigurno u meni imate nekoga tko ima otvorenu percepciju. Otvoren sam za takva pitanja, kazao je. Veleposlanik Yamazaki kazao je kako Japan BiH pomaže od 1996. od kada je provedeno više od 200 projekata te uloženo više od milijardu KM. - Japanska vlada će i dalje pomagati BiH, ali je na političarima da se problemi ekonomije i nezaposlenosti rješavaju što brže, kazao je Yamazaki.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?