9. likovna kolonija

Inspiraciju za svoja djela likovnjaci su tražili na području živopisnih Brajkovića

23.08.2016.
u 09:00

Uz veliki trud i zalaganje organizatora, prije svih Željka Kocaja, istaknutog kulturnog djelatnika, novinara i književnika, održana je i uspješno okončana likovna kolonija “Vitez 2016.”.

Organizator ove devete uzastopne likovne kolonije je HKD “Lašva” iz Viteza te Likovna galerija “Ovnak”, također iz Viteza.

Uz nazočnost umjetnika i brojnih uglednih gostiju iz kulturnog, gospodarskog i političkog života, početak rada kolonije simbolički je označio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara. U radu kolonije sudjelovalo je 37 umjetnika iz Dubrovnika, Travnika, Viteza, Novog Travnika, Čapljine, Sarajeva, Splita, Zadra…

Tri radna dana inspiraciju za svoja djela umjetnici su tražili i nalazili na području živopisne travničke župe Brajkovići, gdje im je domaćin bio mjesni župnik, fra Leon Pendić, ujedno i organizator izleta umjetnika u znameniti franjevački samostan u Kraljevoj Sutjesci. Pokrovitelji kolonije su poznate viteške tvrtke “Ovnak” i “CM”, vlasništvo braće Kafadar, Dragana i Vlatka, rođenih u župi Brajkovići. Na njihovom obiteljskom imanju u Brajkovićima upriličena je i svečanost zatvaranja kolonije te izložba osamdesetak umjetničkih radova nastalih u tri dana rada. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije