ZAVRŠNE RIJEČI Teške optužbe specijalnih tužitelja RS protiv optuženih inspektora u Banjoj Luci

Inspektori za narkotike primoravali i malodobnike da za njih dilaju drogu

inspektori
Foto: VL FOTO
30.06.2015.
u 10:38

Tužitelji: Optuženi inspektori bili su zločinačka organizacija koja se bavila prodajom heroina i marihuane

Optuženi inspektori CJS Banja Luka bili su zločinačka organizacija koja se bavila prodajom heroina i marihuane čime su nanijeli nesagledivu štetu MUP-u i RS. Od ishoda ovog slučaja ovisi cjelokupna borba protiv pošasti zvane droga, izjavila je jučer specijalna tužiteljica RS Živana Bajić iznoseći završnu riječ na suđenju optuženim inspektorima Srđanu Raduloviću, Ognjenu Stijaku i Marku Kovačeviću. Tužitelj Bajić i Mladen Mitrović su u petosatnom izlaganju podsjetili na iskaze svjedoka, osobito pokajnika Slavka Đurića. Upravo je on krunski svjedok koji je do detalja opisao način funkcioniranja zločinačke organizacije, ujedno priznavši da je bio njen član.

S druge strane, vođa organizacije, prema ocijeni tužitelja, bio je inspektor Srđan Radulović, a članovi, osim Đurića, optuženi Stijak i Kovačević. - Radulović je izdavao naredbe, a svaki od njih imao je jasno definiranu ulogu, dodala je Bajić. Sve je pod “palicom” Radulovića počelo 2011. i trajalo je do listopada 2013. kada su i uhićeni. Za to vrijeme na banjolučkim ulicama je raspačano najmanje 8 kg heroina i pet kg marihuane, a zarada se procjenjuje na 117.000 maraka. Koristeći poziciju inspektora za narkotike, optuženi su vrbovali svoje dilere, među kojima je bilo i maloljetnika. Prvo ime u tom svijetu narkodilera bio je Goran Bošnjak koji je u policijskoj evidenciji zaveden kao informant Radulovića. Bošnjak je u međuvremenu također sve priznao. Do uhićenja je kao diler heroina uživao potpunu slobodu i policijsku zaštitu. Jedino što je morao jeste da svakog tjedna dio novca od prodaje droge isplati Raduloviću. Zauzvrat su inspektori uhićivali njegovu konkurenciju, ali i one koji bi od Bošnjaka kupili više od pet grama heroina.

Oni koji su odbijali suradnju bili su suočeni s psihičkim i fizičkim zlostavljanjem, na ulici i u policijskim uredima. Osim toga, protiv njih su podizane i optužnice s napakiranim dokazima. Optuženi su imali čistu zaradu s obzirom da su drogu krali iz vreća nakon policijskih zaplijena, zaključili su tužitelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije