Nastavak suđenja

Inspektor kolegi rekao da je ubio svoju ljubavnicu

27.11.2015.
u 06:30

Iskazom svjedoka u Županijskom sudu u Sarajevu nastavljeno je suđenje za ubojstvo Harisu Tabakoviću

Jučer je u Županijskom sudu u Sarajevu iskazom četiri svjedoka nastavljeno suđenje Harisu Tabakoviću, inspektoru FUP-a, optuženom da je 13. travnja ubio svoju djevojku Firzetu Halkić u njezinu stanu. Prema optužnici, Tabaković je oko 22.30 sati u stanu u sarajevskoj Ulici Bajrama Zenunija, nakon kraće verbalne prepirke, iz službenog pištolja "Glok" ispalio dva hica prema Firzeti s kojom je bio u emotivnoj vezi, pogodivši je u prsni koš i trbuh.

U optužnici se navodi kako je Firzeta, nakon što je pogođena, pala na leđa, a Tabaković je u njen trbuh i prsni koš ispalio još dva hica. Dijana Čosović, susjeda ubijene frizerke Halkić, ispričala je kako je Firzetu sretala u ulazu zgrade te da je u noći ubojstva čula viku iz njezina stana.

- Prala sam posuđe u kuhinji, čiji zid graniči s Firzetinim stanom, kada sam čula neku glasnu prepirku. Nisam se obazirala. Međutim, u noći me je probudila neka buka. Kao da je nešto puklo. Pogledala sam kroz prozor i vidjela policiju s dugim cijevima kako ulazi u zgradu. Poslije su na vrata stana pozvonili policajci u civilu i kazali mi što se dogodilo - ispričala je susjeda. Ona je dodala kako Tabakovića ne poznaje te da ga nikada nije vidjela. Što se događalo nakon što je Tabaković pozvao policiju i prijavio da je ubio svoju djevojku, jučer je u sudu ispričao policajac Nedžad Kustura.

- Moja je ophodnja krenula prva s obzirom na to da smo imali pancirke. Ja sam išao prvi i po dolasku na prvi kat uočili smo da su malo otvorena vrata stana te da je kroz njih dopiralo svjetlo. Ušli smo u hodnik i vidjeli nepomično tijelo žene. Tada je optuženi rekao: "Ja sam je ubio, evo me, ovamo dođite". Ušli smo u sobu s desne strane. On je mirno sjedio na kauču i pušio. Pored njega je bio pištolj, čini mi se marke "Glock". Nekoliko čahura je bilo u blizini tijela. Tada nam je Tabaković rekao da nema potrebe zvati liječnike. Zamolio nas je da mu ne stavljamo lisičine jer je on ipak kolega. To smo i uradili te mu stavili drugo sredstvo za vezivanje - ispričao je Kustura. Suđenje se nastavlja 21. prosinca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije